Megmondjuk, ki nyeri az X-Faktort

X-Faktor
Vágólapra másolva!
Már csak pár hét, és véget ér a sokat szidott negyedik évad, amely mindenkit meggyőző, százezreket megríkató, milliókat elbűvölő, kiugró tehetséget nem hozott, de így is végig vezette a nézettségi listákat, eleinte bő kétmilliós számokkal. Lássuk, ki reménykedhet, és közülük ki fog nyerni pár hét múlva!
Vágólapra másolva!

ByTheWay

Forrás: RTL Sajtóklub

Nyilvánvalóan nem nyerhet a fiúcsapat, hiszen egyszer már kiesett. Hogy mit keres mégis a show-ban? Ha valaki átaludta volna az elmúlt két hetet: Bozsek Márk a megfelelő mennyiségű megtört ifjút mutató jelenet mellett visszalépett, a csatorna pedig egyfajta vigaszágon visszacsempészte a tinikedvenc fiúcsapatot, hogy ne vesszenek el a kiskamasz fruskák SMS-szavazatai. A csapatok eddig is rendre rosszul szerepeltek ebben a formátumban, és most sem lenne már a mezőnyben egy sem, ha nem kapott volna újabb esélyt ez a grupp. Csoda, ha eljut a kétnapos fináléig, hiszen minden mentori értelmezés szerint nehezebb egy együttessel azonosulnia a nézőnek, mint egy szólistával.

--------------

Krasznai Tünde

Forrás: RTL Sajtóklub

Az egyik legjellegzetesebb orgánum az övé, tisztán felismerhető, ha nem látjuk, csak halljuk őt (ez több X-faktorosról nem mondható el). Akár nyerhetne is, mert szuggesztív, érzelmekre hat, és igen jól énekel, de egy prűd országban nem fogja elfogadni a többség a múltját – és Krasznainak nemcsak szexfilmjei, hanem kőkemény pornói voltak. A tévézők szeretnek mesét látni, szeretik azt hinni, hogy ők alakítják a történetet, és az ő szavazataikkal lesz az egyszerű szegénylegényből királyfi (így lett a fillérekért dolgozó közmunkás, roma – és persze tehetséges – Oláh Gergő győztes tavaly), de Krasznait szerintünk rossz szemmel nézi sok prűd vagy álprűd középkorú asszony, akik amúgy is szeretnek voksolni a tévéshow-kban. Szerintünk Tünde miattuk nem nyerheti meg a szériát, de megérdemelné.

-----------

Csordás Ákos

Forrás: RTL Sajtóklub

Ő ejtette ki a később rehabilitált ByTheWayt, ami azt jelenti, hogy egyszer már párbajozni kényszerült – tehát volt olyan hét, hogy a nem túl izmos mezőnyben az utolsó kettő közt volt szavazatszámban. Esélyes, hogy ott legyen a legvégén, de ahhoz több ragyogó előadás kell, hogy behozza a hátrányt. Típusban pedig elvileg neki kellene nyernie, hiszen az előző három alkalommal sem csapat, sem nő nem tudott diadalmaskodni, mindig fiú szólistát ünnepeltek a végén.

---------------

Péterffy Lili

Forrás: RTL Sajtóklub

Helyes, kedves lány, de nem tartjuk nagy esélyesnek, eddig is rezgett a léc. Ő is került párbajhelyzetbe, azaz volt olyan időszak, amikor kevesen voksoltak rá – márpedig ebben a műsorban nemcsak a heti fellépés számít, hanem jócskán jöhetnek rendszeres rokonszenvszavazatok is. Egy Tóth Marcell nevű fiút ejtett ki (emlékszik még rá az olvasó?), ő nem volt igazi ellenfél.

---------------

Szabó Ádám

Forrás: RTL Sajtóklub

Ő elég sokáig jutott korábban a Csillag születik-ben, kamatoztatta is az ismertségét, népszerű lett, ezért is csodálkoztak a tévézők, amikor viszontlátták ugyanazon csatorna egy másik műsorában. Erős, határozott jelenség a színpadon, de ő is került már be az utolsó kettő közé, Batánovics Lilit búcsúztatta szűk két hete. Nem ő nyeri az X-Faktor-t: harmonikával ugyanis sokkal egyedibb, Vastag Csaba meg sármosabb volt nála, ami szintén számít a női szavazóknál.

--------------

Danics Dóra

Forrás: RTL Sajtóklub

Megkopó emlékeink szerint eddig nem kellett párbajoznia, azaz nem került be soha a legkevesebb voksot összegyűjtő versenyzők közé, tehát van egy masszív tábora, amely akkor is rá szavaz, ha esetleg haloványabb, középszerűbb. Ő viszont igen ritkán szürkül el, hangban nincs vele baj, jól is mutat a színpadon, távolról Wolf Kati-klónként (őt meg nagyon szerették a magyarok, főképp az eurovíziós indulás idején). Az RTL Klubon nagy show-t nem nyert még nő: az öt Való Világ-ot, a négy Csillag születik-et, a három X-Faktor-t egyaránt férfi vagy fiúgyerek nyerte. Ez nyilvánvalóan nem mehet így tovább, minden sorozat megszakad egyszer, például idén decemberben, a fináléban, ahol ő fog ünnepelni. Ha pedig nem így lesz, akkor nem nézzük többet az X-Faktor-t – legalább jövő őszig!