Violetta egyből komoly főszerepet kapott

Violetta
Vágólapra másolva!
Szűk két hete indult Magyarországon a Violetta című tinisorozat a Disney csatornán, összeszedtünk pár érdekességet róla. 
Vágólapra másolva!

Egy Buenos Aires-i szállodában kezdődött a forgatás, 2011 szeptemberében, és közel hét hónapig tartott. Az első részt Latin-Amerikában 2011. december 31-én vetítették a Disney helyi csatornái.

Martina Stoessel a főszereplő, 1997-es születésű, argentin énekesnő. Apja tévés producer, van egy fiútestvére, Francisco.

Forrás: Disney

A Violettát alakító fiatal színésznő gyerekként énekelni és táncolni tanult, zongorázott, és színpadon is megmutatta magát. 2007-ben egy kis szerepe volt a Patito feo című telenovellában.

A második évadot 2012 novemberében kezdték forgatni, és az Olaszországban aratott sikerek miatt tartottak szereplőválogatást Milánóban, Rómában, Nápolyban is, sok rajongó ment el ezekre.

A komplett sorozatot az argentin fővárosban és annak külvárosaiban vették fel. Violetta háza a valóságban közvetlenül a suli mellett van, 1200 négyzetméteres téren forgatnak.

Forrás: Disney

160 rész, két 80-as évad készült eddig, itthon a 10. epizódnál tartunk. Mivel több országban jól megy, sikeres, készül a harmadik szezon.

Több országban van saját újságja a sorozatnak, a spanyol, olasz, chilei, argentin lányok havonta hozzájuthatnak a Violetta magazinhoz, benne tévében nem látott képek, játékok, interjúk, poszterek vannak.

Mercedes Lambre, Pablo Espinosa, Pablo Espinosa nyertek argentin tévés díjakat, a mexikói Kids Choice Awardson öt jelölése volt a sorozatnak, Jorge Blanco nyert is egy díjat.

Forrás: Disney

Számos országban vetítik már Hondurastól Izraelig, Dél-Afrikától Törökországig.

Az első zeneanyag, amely kísérte a sorozatot, aranylemez lett Kolumbiában, Chilében, platina Uruguayban és Venezuelában. Argentínában 180 ezret adtak el belőle, ami a mai lemezpiaci helyzetben soknak számít.