Nők a magyar hangok mögött: Major Melinda

Major Melinda, szinkron, nők a magyar hang mögött, interjú, portré
Vágólapra másolva!
Sorozatunkban egy kicsit más oldalról mutatjuk meg azokat a színésznőket, akiknek a hangját naponta hallhatjuk. A mikrofontól, a monitorok vibrálásától eltávolodva hívtuk el a szinkronszakma legszebbjeit egy sétára: Molnár Ilona, Zakariás Éva, Dögei Éva, Zsigmond Tamara, Pikali Gerda, Bogdányi Titanilla, Bertalan Ági, Vadász Bea, Németh Borbála után Major Melinda jött velünk. Korábbi cikkeink, képeink itt találhatóak.
Vágólapra másolva!

Kate Winslet magyar hangjaként végignézte a Titanic pusztulását a többszörös Oscar-díjas produkcióban. A Vasember szériában Gwyneth Paltrow megszólaltatója, a Sherlock Holmes-ban Irene Adler, a Harry Potter franchise-ban ő Harry édesanyja hangját adja.

Fotó: Mudra László - Origo

Sarah Tancrediként hallhattuk a magyarok által különösen kedvelt Szökés című sorozatban, főszereplőt kapott szinkronra a Grace Klinika, az Esküdt ellenségek - Bűnös szándék, a True blood, az Ügyvédek, a Chuck, a 24, a Hős legendája szériákban, többek mellett. Sokszor adta hangját Heather Grahamnek, Rachel McAdamsnek, de az Elemi ösztön második részében ő volt Dobó Kata hazai megszólaltatója is.

Fotó: Mudra László - Origo

„A főiskolán Thoroczkay Lucia beszédtanárnő állt ki mellettem, mivel akkor nagyon hadartam, és nem nagyon bízott benne senki, hogy magas, csipogó, hadaró hanghordozásom meg fog változni. Négy évig küzdött, dolgozott velem, és mindent megtett azért, hogy sikeres legyek" – emlékezett.
Bár nagyon szeret szinkronizálni, de örül, hogy sok minden más is van az életében. Nemcsak főszerepekre megy ki, mert ha olyan rendező hívja, akinek sokat köszönhet, örömmel elmegy egy-két mondatra is.

Fotó: Mudra László - Origo

„Vidéki lány vagyok, aki megtanulta, hogy kit kell tisztelni, milyen hagyományok szerint kell élni. Régebben nem mertem a vendéglőben az ételt visszaküldeni, mert nem akartam a pincért megbántani, de ma már ezzel nem foglalkozom, rögtön közlöm, ha valami nem tetszik. Amúgy akárhová megyek, mindig kedves vagyok, előre köszönök, és figyelek arra, hogy velem is így bánjanak. Amióta a kislányom megszületett, és egyedül nevelem, megtanultam, hogy mindig álljak ki magamért" – mesélte.

Fotó: Mudra László - Origo

„Furcsa volt, hogy a hangom miatt akartok rólam képeket csinálni, mivel az utóbbi három évben nem nagyon volt komoly munkám a szinkronban. Bezzeg korábban! A múlt évadban viszont nagyon sok bemutatóm volt Tatabányán, így nem nagyon lehetett egyeztetni, részben ezért sem hívnak mostanában. Tavaly szinte ki sem jöttem a színházból, aminek én nagyon örültem" – emlékezett.

Fotó: Mudra László - Origo

A színésznő egy nyolcéves kislány anyukája, magánéletében soha nem játssza meg magát, nem gondolt arra, hogy a színpadon, vagy a stúdiókon kívül a színészetét vesse be valamiért, amit szeretne elérni. Néhány hónapja békében él önmagával, úgy érzi, hogy szinte minden probléma elmúlt, és sok minden a helyére került az életében.

Fotó: Mudra László - Origo
Fotó: Mudra László - Origo
Fotó: Mudra László - Origo
Fotó: Mudra László - Origo