Alekosz: Megvalósítottam életem álmát

Alekosz
Alekosz
Vágólapra másolva!
Görög kommunista nagyapja szelleme lobog benne, zenélni már nem akar, és biztos benne, hogy másodfokon pert nyer majd az RTL Klubbal szemben. A régi társakkal már nem tartja a kapcsolatot, irigy, féltékeny embereknek tartja őket, főképp Olivért és Évát. Megvalósította élete vágyát: nincs munkahelye, sem főnöke, a VV4, a haknik, a párkereső műsor után és a TV2-es átigazolásból kapott pénzeket befektette.
Vágólapra másolva!

Több Való Világ-szereplővel szemben, akik nem tudtak profitálni a valóságshow-ból, Alekosz állítja, hogy ő jól él, az első fokon elvesztett per ellenére. „Hathavi jussomat kaptam meg, az összeget befektettem. Vége lett a Való Világ 4-nek, jöttek a fellépési pénzek, de mellette kőkemény takarékosság volt, fialtattam az összegyűjtött pénzt. Én egész életemben arra törekedtem, hogy olyan helyzetben legyek, hogy ne legyen főnököm és munkahelyem. Magyarországon ugyanis elképesztő rossz képet mutatnak a főnökök, kiskirálynak érzik magukat, kiszolgáltatott helyzetbe hozzák, megalázzák a dolgozókat. Ha ez ellen fellépsz, kirúgnak, jön új helyetted" – kezdte a múltelemzést.

„Én megelégeltem, hogy gyomorideggel mentem be dolgozni naponta: biztonsági őr voltam, meg néha zenész, de rájöttem, hogy a vécés néninek is több szava van, mint a muzsikusnak. A zenét szeretem, de amint elmész valahova zenélni, ott egy senki vagy. Olyan akartam lenni, akinek senki nem mondja meg, mit csináljon, ne kelljen bemenni egy bunkó főnökhöz, aki megaláz mindenkit. Nagyon sajnálom a dolgozó magyar embereket, legyenek konyhán, óvodában vagy szállodában: ha éreznék, hogy fontosak, akkor nem lenne ennyi feszült arc, nyugalom lenne. Mert ha ötvennel megyek, ahogy szabályos, akkor biztos rám dudál valami idegbeteg, aki nyolcvannal közlekedne" – fejtegette.

A VV4 győztese tudatosan készült arra, hogy kiszálljon a napi pörgésből, pénzügyeit befektetési tanácsadóra bízta, intézik az ügyeit, amióta kijött a villából. „Ez egy jól működő buli, de alapvetően a magyar ember nem tud takarékoskodni. Ha van pénz, elköltik. Én nem ilyen vagyok: amikor havi 86 ezerből éltem, nekem akkor is mindig volt valami a zsebemben" – adott rövid pénzügyi elemzést.

Akár az Európai Unió bíróságáig is elmegyek

Zenélni már nem szokott, csak otthon játszik, ha szűk körű összejövetel van. „A mai napig hívnak esküvőkre, születésnapokra fellépni, de nem megyek el zenésznek. Ilyenkor megkérdem az embert, hogy miért nem nemesebb, rangosabb minőségben hív meg, miért dolgozni... Inkább hívjon vendégnek, vacsorára! Mert ha elmegyek fellépni, pénzért, akkor a szervező az hihetné, hogy ugráltathat. Egy lassú, érzelmes szám esetén odajön az ostoba, hogy játsszak pörgőset, ha pedig bájcsevegek egy szöszivel, odajön, sürget, hogy menjek muzsikálni. Egy zenész mindig a legalja ember a bulikban: a szervező a kajáért, a piáért, mindenért többet fizet, de a zenészen spórol. Én ezt már megtanultam" – elmélkedett.

Bosszantja, ahogy a bulvár bánik vele. „Leadom az elnöki beszédemet, aztán másnap megjelenik egy förmedvény. 'Alekosz elbukott', harsogták a lapok, holott csak első fokon volt ítélet. Még az enyém a lakás, és most is a megnyert autóban ülök, minden megvan. Természetesen fellebbeztünk, októberben lesz a második fokú tárgyalás. Szerintem jól állunk, aggodalomra okot nem látok. Az első fokon eljáró bíró is érezte, hogy ez nem egyértelmű, hanem igen problémás ügy, és inkább kimondott egy ítéletet, amiről ő eleve tudta, hogy én úgyis fellebbezek majd. Akár az Európai Unió bíróságáig is elmegyek!" – jelezte haragosan.

Azt pedig a hercehurca ellenére sem bánta meg, hogy átment a TV2-höz. „Hajdú Péter akkor megkeresett, leültünk, feldobott egy labdát, én gondolkodtam egy kicsit, majd lecsaptam, kész, ennyi. Váltakozó érzések kavarognak bennem azokra az időkre gondolva" – mondta. Az sem érti, hogyan követelhet egy tévé tőle olyat, amit eredetileg egy építő cég vagy egy utazási iroda ajánlott fel nyereménynek. (Az RTL Klub szerint nem mehetett volna más csatornához engedély nélkül, ezt szegte meg Alekosz azzal, hogy az ÖsszeEsküvőkbe igazolt. A kereskedelmi tévék a tehetségkutatók, valóságshow-k szereplőivel hosszabb szerződést kötnek, amelynek értelmében a szereplők egy ideig, néha két-három évig csak akkor mehetnek más tévéhez, ha megkapják az őket felfuttató, ismertté tévő csatorna írásos engedélyét – a szerk.)

Későn fekszem, délben kelek

Két hónapja, hogy megkapta az értesítést, hogy másodfokon csak egy év múlva lesz a tárgyalás, így kiderült, hogy egy évig még biztos övé a lakás: „Eszembe jutott, hogy kiadom, mert jó bevétel lehet, így megkerestem az építtető-üzemeltető céget, beszéltem velük, hogy adják ki. Eltelt négy-öt nap, majd mondja egy hölgy, hogy jóban vannak az RTL-lel, és a jó kapcsolatot nem rúgnák fel, így biztosan nem foglalkoznak az én lakásommal. Annyira felidegesített az ügy, hogy azóta sem adtam ki, de mivel nem vagyok ott, nem fizetek semmit, nulla fogyasztás, nincs költségem. Ezért is marhaság, amit a lapok írtak, mert nem átok a nyereménylakás."

A régi társakkal, a volt szereplőkkel már nem tartja a kapcsolatot, irigy, féltékeny embereknek tartja őket, főképp Olivért és Évát, holott velük volt igazán jóban. „Nem beszélnek velem, nem fogadják a hívásomat, így én is hátat fordítottam nekik, már a Facebookon sem követem őket. Csak negatív érzéseket keltenek bennem, noha nagy szenvedéllyel voltam a VV-ben, és nagyon megszerettem mindenkit akkor. A mostani hozzáállásuk viszont megváltoztatta bennem a róluk alkotott képet. Irigységet, féltékenységet érzek, két pohár konyakot kellene fogyasztanom, hogy szebb emlékek ugorjanak be, de nem lehet mindig inni" – magyarázta.

A Való Világot azért elkezdi nézni, mert szereti a műfajt. „Az előzőeket Rubin Kristóf irányította, sikeresek és nézettek voltak, részben miatta. Mi ketten valahogy telepatikus úton kommunikáltunk: én éreztem, hogy neki van egy világa, amit létre akar hozni, és én kellettem ebbe figuraként. Ez nagyon jól megmutatkozott a két műsorban, a Való Világban és a Szerelem a legfölsőbb szinteken-ben, éreztük egymás lelkületét. Attól azonban óvnám a tévét, hogy elmenjen hardcore-ba: láttam egy új, VV6-os bejátszást, amelyben egy kislány pucérkodással akar győzni. Hamar ki fog esni, mert a Való Világ nem a meztelenkedésről szól: nagy tévhitben van az, aki azt hiszi, hogy pucérsággal lehet nyerni. Az ősi szabályokról nem lehet megfeledkezni a villa high-tech környezetében sem" – jelentette ki.

A végére Alekosz filozofikussá lett és lélekelemzést is végrehajtott: „Későn fekszem, délben kelek, stabil és kiegyensúlyozott az életem. Mindig arra vágytam, hogy ne legyenek a diagramon nagy kiugrások. Egy kicsit a kádári rendszer kiszámíthatósága, stabilitása közel áll hozzám, de ne gondolja senki, hogy kommunista vagyok. A görög nagyapám, aki már nem él, ő tényleg kommunista volt, az ő lelkülete élhet bennem tovább."