A legjobban kereső realitysztárok

Kim Kardashian
Vágólapra másolva!
Christina Aguilerának sem lesznek filléres gondjai mostanában, forintba átszámolva 2 milliárd 207 milliót kapott azért, hogy egy tévéshow-ban zsűrizett. A Jersey Shore főbb arcai kétmillió dollárt kaptak fejenként pár hét forgatás után, ezek mellett a hazai gázsik eltörpülnek.
Vágólapra másolva!

Miközben a magyar néző bőszen szidja a valóságshow-kat, és fennhangon magyarázza, hogy az emberiség a vesztébe rohan általuk, mégiscsak ezeket nézi nagy számban: népszerű az Édes élet, a Való Világ hatodjára is áttört, és szeretik a tévézők a realitynek tűnő műsorokat is, mint az amúgy megírt Éjjel-nappal Budapest, a Családi titkok vagy A gyanú árnyékában. Az utóbbiakban dolgozók gázsijáról itt írtunk, a gasztrorealityk (Hal a tortán, Vacsoracsata) környékén 400-600 ezret lehetett keresni korábban egy hét alatt, attól függően, ki mennyire ismert, de hallottunk egymilliós számláról is: ezért pedig csak ötször kellett vacsoráznia ismert férfi színészünknek. (Úgy tudjuk, hogy a házigazdának külön kerete volt ezekben a műsorokban a hozzávalók megvásárlására, így nem kellett a saját pénzéhez nyúlnia).

A Való Világokban korábban szolidabb havi fizetést kaptak azok, akik bekötöztek a villába, hogy így kompenzálja a csatorna a kiesett bevételeket – mert ugyan akad pár munkanélküli, de a többség állásból ment a műsorba, vagy alkalmi munkákból élt (legyen az modellkedés, rúdtánc vagy pincérkedés). A beköltözős realityk szereplői nem a műsor alatt gazdagodnak meg, inkább abban bíznak, hogy haknikból, későbbi médiamunkákból összejön valami (ahogy Alekoszt is bőségesen kifizette a TV2 vagy Hajdú cége, amikor átigazolt).

A hazai gázsikat azonban úgy titkolják a tévék, mintha atomtitokról lenne szó, máshol ez nem annyira jellemző. Az USA-ban sem publikus minden adat, de sokkal több műsor javadalmazásáról tudni biztosat – nézzük is menten!

Itthon az X-Faktort, a Megasztárt, a Voice-ot meg társaikat tehetségkutatóknak hívjuk, de tudni kell, hogy Angliában vagy az USA-ban ezek realitynek számítanak, azok mezőnyében versenyzenek. Mivel a nézettségük sokszor kimagasló, nem csoda, hogy a bennük dolgozók is nagyobb summákat visznek haza: Ryan Seacrest az American Idol egy évadjáért például 15 millió dollárt.

Shakira Forrás: AFP

Persze zsűrizni is igencsak megéri, Shakira 12 millió dollárt körül kapott egy évadért, azaz pár hónapnyi munkáért, Usher 7 millió dollárral gazdagodott. Az itthon nem annyira ismert sztárok bankszámlája is nőtt 5-6 millióval egy szezon után, de Christina Aguilerának sem lesznek filléres gondjai mostanában, mert 10 millió dollárt kapott egy évadnyi zsűrizésért. Ez 2 milliárd 207 millió forintnak számít, így mellette igencsak eltörpül mellette a magyar X-faktoros mentorok jussa (és persze ismertsége is): a felek üzleti titokra hivatkozva nem árultak el pontos adatokat, de úgy hírlik, hogy egy mentor 10 millió körül kereshetett a pár havi munkával.

Ha már szóba került a magyar tehetségkutató, zenés reality, akkor nézzük is meg menten, mennyit keresnek az amerikai X Factorban: Britney Spears már nem mentor, de 15 millió dollárt ért a produkciónak, ugyanakkor a zsűriző producer Simon Cowell 75 és 90 millió körül kereshet az amerikai lapok szerint, azaz semmiképp nem rossz parti.

Párkeresők, sztárkövető valóságshow-k

Itthon a TV2-n több évad is lement a Nagy Ő-sorozatból, az első Noszály Sándorral, a második Molnár Anikóval, de ők együtt sem kerestek annyit, mint az amerikai széria nyolcadik évadjának főszereplője, Emily Maynard, aki 250 ezer dollárt kapott – több egzotikus üdülés, álomszép út és pazar vacsora mellé. Sean Lowe a The Bachelor 17. évadjában szerepelt (ez logikusan az a reality, ahol egy férfiért küzd több nő), 75 és 90 ezer dollár közti összeget kasszírozott, ráadásul még szerelemre is lelt.

Kim Kardashian Forrás: E!

Kim Kardashian sem keres rosszul, hiszen 80 ezer dollárt kap a Keeping Up With the Kardashians valóságshow minden egyes epizódja után. Kourtney állítólag 50 ezret, Khloe 40 ezer dollárt ér részenként. Nők körében kedvelt reality a Teen Mom, amely Tini mamik címmel itthon is fut, ezért Amber Portwood 140 ezer dollárt kasszírozott, mondjuk ezért hat hónapig a stáb rendelkezésére kellett állnia. A többi szereplő csak 3-5 ezer dollárt kapott részenként, de egy évadra így is összejött nekik 40-60 ezer, ami fél évre igazán nem rossz.

Ami a magyar tévézőknek a Szombat esti láz, az USA-ban a Dancing With the Stars: aki messzire jutott, haza tudott vinni akár 200 ezer dollárt is, persze akik elzúgtak az első-második show-ban, azoknak ennek csak a töredéke jutott. Ebben egyébként igazi valóságshow-szereplők is indultak, mint Jack Osbourne vagy Nicole "Snooki" Polizzi, azaz realityarcok próbálták ki magukat egy másik realityben. Mellesleg Amber Riley nyert, őt a Glee című sorozat nézői ismerhetik főképp.

Itthon is bele lehet futni a The Real Housewives of Atlanta adásaiba, ebben a mezőnyben NeNe Leakes a nagy sztár, ő egymillió dollár fölött keres egy szezonban. Az atlantai testvérsorozatban Kandi Burrus 450 ezret tesz el, társai 300 ezer dollárral gazdagodnak egy évad alatt.

Pauly D Forrás: mtv.com

A végére hagytuk az itthon is népszerű, de már véget ért Jersey Shore szereplőit, akik példásan meggazdagodtak abból, hogy viszonylag egyszerű lélekként önmagukat adták, ittak bőszen, üvöltöztek egy sort, balhéztak egy jót, majd szexeltek. Snooki, a The Situation néven ismert fiú, illetve Pauly D egyaránt 1 millió 950 ezer dollárt kapott az utolsó évadért: ez 430 millió forint 13 epizódért, ami nem rossz annak fényében, hogy tökéletesen ismeretlen arcok voltak pár évvel ezelőtt.