Most jön az agytorna a Való Világban

VV6, Való Világ
Vágólapra másolva!
Vasárnap este megvolt az első kiválasztás az RTL II valóságshow-jában, kihívás szerdán lesz, a párbaj pedig pár napra rá. Nyerhet-e megfelelő emberismeret és taktikai érzék nélkül valaki, pusztán sodródva ez eseményekkel? Mi kell ahhoz, hogy 12 milliót, lakást és kocsit kapjon valaki 3-4 hónap önként vállalt bezártság után?
Vágólapra másolva!

Az ismerkedési etap után egy egészen új szakasz kezdődött el vasárnap este a Való Világ hatodik évadjában: innen már a taktikáé, a pszichológiáé a főszerep. Aki sután, átlátszó módon köt érdekszövetségeket, és gyenge színészi alakítást nyújt, azon hamar átlépnek a nézők, és kiszavazzák, aki megleli riválisai gyenge pontjait, és képes fondorlatosan odaszúrni (Simon és a pók esete), illetve megfelelő társakkal veszi magát körbe, az sokáig juthat. A korábbi VV-szériák legizgalmasabb pontjai mindig a kiválasztáshoz, kihíváshoz, párbajhoz voltak köthetőek (itt van a nagy különbség a világszerte ismer és használt Big Brother formátum és a magyar koppintása, a VV között), és ezúttal is nagy taktikai csaták várhatóak, függetlenül attól, hogy pár szereplő eddig úgy csinált, mintha kettőig sem tudna számolni, és szerfelett korlátozott szókinccsel bírna.

Ha valakit párbajra jelölnek lakótársai ebben a játékban, az úgy érezheti, hogy a kiesés szélére került, de a korábbi szériák azt bizonyították, hogy gyakran jobb helyzetben van az, akit kiválasztanak, mint akit kihívnak. Egyfelől a számkivetettek, kiközösített nyomorultak mellé szeret odaállni a néző, megtámogatva egy szavazattal, másfelől az választ magának ellenfelet, akit kitaszítana egy közösség: a kihívottnak már nincs semmi döntési lehetősége, csak kötelessége, mennie kell a stúdióba.

Érzelmek a villában Forrás: RTL II

Az első szériában Szabolcs nem kevesebb, mint négyszer volt kiválasztott, négyszer akarták kipöckölni a játékból a társak, a lehetséges hét alkalomból, de mindig visszajött, egyre erősebben és egyre több önbizalommal – a rátett jelekkel tehát csak erősítették őt a jelenlétét elviselni nem bíró ellenfelei. Meg is nyerte a játékot, elvitte a fődíjat. A második sorozatban a csendes, jólfésült, halk szavú Szabolccsal ellentétben a harsány, extrovertált Laci került a célkeresztbe rögtön az elején, majd később újfent, kétszer akarták kitenni a riválisok, de ezzel is csak azt érték el, hogy teret adtak neki, hogy kibontakozzon, és elvigye a házat, kocsit, pénzt.

A mostani évadban egy konfliktusokat kerülő, főző-takarító negyvenes férfi, bizonyos Laci kényszerül párbajra, de megfelelő pszichológiával, taktikai érzékkel ellenfelet választva nem reménytelen a helyzete. Ront az esélyein, hogy a bulvárlapok szerint sikkasztott, rendőrségi ügyei voltak - ezt tudja a néző, a lakók nem, azaz a hierarchián nem változtat semmit a hír. Javít az imázsán, hogy jó kiállású, házas, meglett férfi, tehát rá szavazhat sok női néző – pláne, ha egy hisztérikának vagy egy sótlan, unott lánynak adja a kendőt szerda este. Újfent jobb helyzetben van tehát a társak által párbajra jelölt ember, mint leendő ellenfele, mert Laci nem olyan impulzív figura, mint például Aurelio. Szigorúan az összefoglalók alapján: nézzük is, kikből válogathat!

-----------------------

Charlotte: Teljesen elveszítette személyiségét amióta Simon lelki társa és szexpartnere. Jelenlegi funkciója annyi a villában, hogy a TTK-s srácot megmentse az idegösszeomlástól, és elsegítse a végső győzelemig, ami azért még kicsit odébb van.

Aurelio: Impulzív, extrovertált, pattogós srác, látszik rajta az olasz temperamentum (valódi neve Caversaccio Aurelio Onorato), a műsornak kifejezetten jót tesz, a valóságshow-kba pont az ilyen, konfliktusokat felvállaló, a másik nem felé igencsak nyitott fazonok kellenek. Hiába tette Aurelio Lacira a kendőt, utóbbi alighanem átlátja, hogy a svájci-olasz túl érdekes még a reality nézőinek.

Krisztián és Zsófi jöttek a végén Forrás: RTL

Dorka: A tévézők kedvelik a legutóbbi szavazás szerint, csinos szőke lány, Laci aligha hívja ki. Egy olyan szerelmi háromszögben lebeg (már ha a nemi vágyon alapuló, zárt térben kényszerből kialakuló vonzalmat hívhatjuk így), amely még sokat tartogat, azaz a tévézők inkább azt néznék, merre megy Dorka, Zsolt és Iza sztorija, semmint azt, gondosan elmosogat-e László.

Iza: Láthatóan kezd összeomolni, mert az egy szem férfi, aki kell neki az objektumban, mást választott. Ennek ellenére sokaknak vonzó és izgalmas nő, okozhat még pár fordulatot a Dorka-Zsolt relációban, és még össze is jöhet mással is. Közepesen erős szereplő.

Józsi: Egy darabig lehet röhögni önimádatán, egocentrikus világképén (még ha ezt a kifejezést ő maga nem is értené), azon, hogy csak a tükörnek és önmagának táncol, de hosszabb távon unalmas, ha valaki csak a bicepszével foglalkozik, odavetett tőmondatokkal társalog, és folyton kinti barátnője után sóvárog. Kizárt, hogy ezzel nyerjen valaki.

Krisztián: Az eddig látottak alapján gyenge karakter, de alig pár napja van csak játékban - az viszont beszédes, hogy azóta egyetlen értékelhető percet sem tudtak összevágni róla az esti adásokra. Mivel ő Lacira tette a jelét, könnyen lehet, hogy a legidősebb játékos ezt azzal honorálja, hogy kihívja párbajra.

Simon nyilván színészkedik: meddig lehet ez nyerő? Forrás: RTL II

Simon: Az első tíz nap alapján azt mondanánk, legalább 50 százalék esélye van arra, hogy elvigye a fődíjat, mert a nézők is díjazzák a szórakoztató félőrülteket. Amióta azonban összebújós párkapcsolatba menekült, szürkébb, egyben láthatatlanabb lett. Még mindig erős karakter, tartanak is tőle benn.

Teo: Úgy került be a villába, mint Michelle Wild fiatalabb kiadása, egy biszex csaj, aki rámenős, nagyszájú, és bárkivel, bármikor kavar. Egy multifunkcionális karakter,minden realityszerkesztő álma – de csak látszólag. Benn összegabalyodott Alexával, utóbbit kiszavazták a nézők. Teo dühében a falat verte, jelenleg gipszben a keze, de amúgy is olyan, mint egy kis ázott veréb, mogorva vagy egykedvű, messze már korábbi énjétől. Különös fotók róla itt.

Viki: Nem modell, nem hosztesz, nem volt prostituált, de nem is volt pornós, mint sok más VV-szereplő. Külsőre egy molett, szemüveges nő, amúgy szókimondó, néha nyers, de legalább olvasott, képes összetett mondatokkal kommunikálni. Közepesen erős játékos.

Zsófi: Utolsónak költözött be, a tévézőnek legfeljebb felszínes képük lehet róla. Kerüli a vitákat (bár Charlotte-tal volt egy kiadós ordibálása), laza flörtre hajlamos, a nézők benn tarthatják, hogy lássák, lesz-e valami az Aurelio-féle nyomulásból. Annyira nem erős karakter, hogy elvigye a fődíjat.

Zsolt: Külsőre talán ő jön be a legtöbb nőnek, noha egyszerű, kispesti suttyónak tartja magát. Próbál kimaradni a harcokból, célja elevickélni a fináléig. A nézőknek azonban érdekes lehet a karakter, mert amíg benn van Dorka és Iza, illetve a rendes stábtagok biztosítanak elegendő mennyiségű alkoholt, bármi megtörténhet köztük. Nyerési esélye legfeljebb 10-20 százalék, mert legutóbb például Alekosz illetve VV Attila nyert – de egyikük sem a megnyerő külsejével, azaz a sárm csak egy dolog, nem elég a győzelemhez.