Újabb Helyszínelők-sorozat készül

Helyszínelők
Vágólapra másolva!
Még egy spinoff, testvérsorozat jön a Helyszínelők mellé, a téma a cyberbűnözés.
Vágólapra másolva!

A Helyszínelők-formátum itthon is jól ismert, a Viasat3 nagy húzása volt egykor, hogy elhappolta az RTL Klub és a TV2 elől, úgyhogy évekig ez volt a csatorna legnézettebb sorozata. A kinti CSI-siker aztán megszülte az utódokat, klónokat, a CSI: Miami helyszínelők tíz évig ment, David Carusóval (és volt többször a világ legnézettebb sorozata), a New York-i helyszínelők pedig kilenc szezont tudott le, ami szintén nagyon szép teljesítmény. Utóbbi sorozatot 2013-ban kaszálta el a CBS, amelynek a jelek szerint újfent szüksége van egy nyomozós-procedurális spinoffra.

Helyszínelők Forrás: CBS

A CBS ugyanis továbbra is hisz a CSI-francise erejében, a Helyszínelők-féle sorozatok sikerében, így megrendelt egy pilotepizódot három olyan producertől, akik az eredeti széria 14 éves történetében komoly szerepet játszottak. Az epizód mg idén tavasszal képernyőn lesz, ez után döntik el az illetékesek, hogy akarnak-e belőle sorozatot őszre.

Címe még nincs, a projektért íróként Carol Mendelsohn, Anthony Zuiker és Ann Donahue felel, producerként pedig Mary Aiken, Jerry Bruckheimer és Jonathan Littman dolgozik majd a piloton. A sztori a cyberbűnözés felé megy ezúttal, a főszereplő Avery Ryan, aki Quanticóban, az FBI-központban dolgozik, a cyberbűnözés elleni osztály különleges ügynökeként. Az ellenfelek természetesen olyan – eleinte arctalan – gazfickók lesznek, akik számítógépekkel indítanak támadást a fennálló rend ellen, akik egyetlen gombnyomással okoznak nagy zűrzavart. Nyilván nem csak monitorbámulás lesz naphosszat, hanem kinti akciók is, illetve szokás magánéleti szálalakat is belevinni a jobb krimikbe.

Helyszínelők Forrás: CBS

A pilot Anthony Zuiker visszatérését is jelenti, ő volt, aki 1999-ben még új fiúnak számított a szakmában, amikor eladta a CSI ötletét. A Helyszínelők végül 2000-ben indult, azóta is megy, hat Golden Globe-jelölése van, 58 más tévés díjat sepert be. Mendelsohn a CSI mellett volt 14 évadon át (és máig ott van a csapatban), Donahue 2002-ben a CSI: Miamira váltott.

Bár a CSI: Miami és a CSI: NY már nem megy az USA-ban, az eredeti Helyszínelők ugyanakkor nincs veszélyben, rendszeresen nyeri műsorsávját. Legutóbbi epizódját 11 millióan követték, ebben az évadban ez volt a második legmagasabb szám.