Hajós András: Ez nem egy túlélős reality

Hajós András interjú 2015
Vágólapra másolva!
Február 26-án indul a Hajós a dobozban című műsor a SuperTV2-n. A főszereplő célja nem egy reality jellegű mókázás, hanem a szomszédban élő, de gyakran teljesen ismeretlen közösségek, kultúrák bemutatása.
Vágólapra másolva!

Szerda este rajtol a SuperTV2-n a Hajós a dobozban, ebben a több műsorban látott tévés-zenész különféle közösségekkel látható. Nyolc adásra kérte fel a TV2, amely megvette ezt a nemzetközi formátumot.

„Engem sok feladattal megkeresnek a TV2 felől, amiért nagyon hálás vagyok. Ez nem az a formátum, amit magamtól megcsináltam volna, de végül meggyőztek, és látom a jó oldalát is. A német verzió egy szórakoztató reality, engem ez a része kevésbé érdekel, viszont látom azt, hogy milyen érdekes mikroközösségek élnek köztünk. Szociológiai szempontból tanulságos volt együtt élni egy kínai családdal két napig: a műsorban kínai anyukával főzök, az apukával elmegyek az akupunktúrás rendelésre, de rabbival is találkoztam, cigányok közti is megfordultam. Egy cirkusszal is fogok utazni, voltam a Krisna-völgyben, tehát a magyar verzió célja bemutatni, milyen sokszínű Magyarország" – mondta az Origónak.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hajós szándéka bemutatni kicsit modernebb formában az egykor volt Egymillió lépés Magyarországon-t, azt, kik élnek itt köztünk, olyanok, akikről téves tudásaink vannak. „Semmit sem tudunk az itt élő kisebbségekről, talán ez a műsor jó lesz arra, hogy valamilyen képet kapjunk róluk. A tévézés ugyanakkor mindig egy kicsit színház is, de nem vagyok Bear Grylls, ez nem túlélőshow. A célunk, hogy nézzék meg a műsort, kacagjunk egy jót, és végre jókedvűen csodálkozzunk rá arra, mennyi színes, megdöbbentő kis világ van körülöttünk."

Külföldön nem forgattak, de nem is az a cél Hajós szerint, hogy bemutassák, milyen színes az emberiség, inkább az akarja bebizonyítani, milyen érdekesek azok, akik mellettünk élnek, de mások, mint mi. „Ez egy belső utazás, amelynek célja a megismerés és ezen keresztül a szolidaritás erősítése" – fűzte hozzá a zenész-tévés, aki már az Ének iskolája második évadjára is készül. Utóbbi forgatásai is elkezdődtek, úgyhogy mostanában két stábbal is forgat.