Kétszáz év múlva sem lesz jobb

The 100
Vágólapra másolva!
A 100 című sci-fi sorozat által vázolt jövőkép nem épp szívderítő, de legalább csinos nőket és szép fiúkat vonultat fel nagyobb mennyiségben. A Pirx kalandjainál azért látványosabb és izgalmasabb.
Vágólapra másolva!

Fiatalos célcsoportjának megfelelő, élvezhető sorozatot futtat a CW The 100 címen, de nem fog bevonulni a sci-fi nagy klasszikusai közé, elsősorban azért, mert túl sok ismert produkcióból merít, és ezeket gyúrja össze. Van a sorozatban valami a Legyek urából, hiszen az egy csapat gyerekről szól, amely egy szigetre kerül, és nomád körülmények közepette próbál túlélni. Itt fiatal bűnözők csoportját visszaküldik a nukleáris háború után lakatlanná lett Földre, tehát az izoláltság itt is jelen van.

Forrás: CW

Van benne valami a Lostból, már az első rész végén alakul ki ilyen érzés, amikor rájönnek, hogy nincsenek egyedül a trópusi környezetben, esőerdőben. A harmadik epizódban mérgező, zöld ködfelhő elől kell menekülni, erről pedig a Lost füstszörnye juthat az egyszeri tévéző eszébe. Múltbeli titkok is kiderülnek, mint a Lostnál, vannak ugrások ide-oda sz időben: megtudjuk, kinek az apja ártott más anyjának, vagy épp fordítva.

Forrás: CW

Van hasonlóság a Battlestar Galacticával, mivel itt és ott is az emberiségnek csak töredéke él már - csak a világűrben - ráadásul a Csillagközi rombolóban is leszállnak a Földre, ahol épp ugyanolyan a környezet, mint jelen esetben.

A part című film is eszünkbe juthat a The 100 láttán, itt ugyanis a 3. epizódban többszörösen visszatérő probléma, hogy egy fiatal haldoklik, és ordibálása, hörgése, jajveszékelése erősen zavarja a többieket, annyira, hogy valaki ki is nyírná. Emlékezhetünk rá, hogy ez a szál megvan a Leonardo DiCaprio-filmben is.

Forrás: CW

A hasonlóságok és pár múltba merengő, lassabb, karakterépítésre használt dialógus ellenére nézhető a sci-fi, van benne lendület. A szőke Clarke, Eliza Taylor a harmadik részben válik igazán keménnyé, túltesz bőven a Finnt alakító Thomas McDonell-len, Miller kissé idegesítő (vele történik valami igazán meghökkentő a harmadik rész legvégén), Octavia pedig egyszerűen szépséges.

The 100 Forrás: CW

A színészek inkább karakteresek és szépek, semmint óriási tehetségek, és az amerikai tinisorozatokra jellemzően itt sem gyerekeket szerepeltetnek. Bár a sztori szerint fiatalkorúakat, 18 alattiakat küldenek vissza az anyaplanétára, Richard Harmon 23 lesz az idén, Eliza Taylor és Rhys Ward 25, Bob Morley meg egyenesen 30. Persze az élvezeti értékből nem von le semmit, egyszer megnézhető, díszdobozos DVD-kiadásban azonban nem kellene.