Péterfy Bori, Máté Gábor és Kováts Adél a Terápia folytatásában

terápia 2. évad, péterfy bori
A Terápia című, az HBO gyártásában készült magyar sorozat 2. évadának sajtótájékoztatója a budapesti Brody House Studiosban 2014. május 7-én.
Vágólapra másolva!
Ősszel folytatja a Terápiát a magyar HBO, a régi csapat mellé érkezett pár új színész, és lesz gyerekszereplő is. A főszerepben továbbra is Mácsai Pál.
Vágólapra másolva!

Folytatja sorozatát a magyar HBO: a második évad forgatása 2013. augusztusában kezdődött és négy hónapig tartott. Az első évadban szereplő Mácsai Pál, Csákányi Eszter, Szamosi Zsófia, Für Anikó és Nagy Zsolt mellett az új évadban Máté Gábor, Péterfy Bori, Kurta Niké, Kováts Adél és Surányi Áron szerepelnek. A forgatás 2013 nyarán-őszén zajlott.

Mácsai Pál, Máté Gábor Fotó: Pivarnyik Balázs - Origo

A Terápia második évada hasonlóan az elsőhöz az izraeli Be Tipul (In treatment) című sikerszéria hazai adaptációja. A második évad 35 részben mutatja be a Mácsai Pál által alakított Dargay András pszichológus és hat páciense életét, a jól megszokott hétfőtől péntekig tartó bontásban, 7 héten keresztül. Bár több visszatérő szereplője is van a második évadnak, az első évad ismerete mégsem szükséges az új történetekhez.

Családi terápia is lesz Fotó: Pivarnyik Balázs - Origo

Hétfőn a Máté Gábor által alakított politikus érkezik András rendelőjébe, hogy kiderítse, mi okozhatja pánikrohamait. Kedden András egy korábbi páciense, Orsolya (Péterfy Bori) problémáira derül fény, aki a múltban elkövetett hibáiért Andrást hibáztatja. Szerdán egy Kurta Niké által megformált karakter, Virág egy mondvacsinált problémával érkezik Andráshoz; de később kiderül, hogy az építész-hallgatónak sokkal komolyabb nehézségekkel kell megküzdeni, mint az elsőre tűnt. Csütörtökön az első évadból már ismert házaspár, Petra és Tamás (Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt) tér vissza Andráshoz: ezúttal azonban nem a házasságuk megmentése a cél, hanem fiuk, a 12 éves Misi étkezési zavarai és problémás viselkedése miatt kezdenek közös terápiába. Pénteken az első évadhoz hasonlóan András ezúttal is Ágneshez (Csákányi Eszter) megy, hogy megossza vele kétségeit a pácienseit és saját problémáit illetően.

Péterfy Bori Fotó: Pivarnyik Balázs - Origo

A rendezők az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila, akikhez a második évad egyik történetszálának rendezésében csatlakozott Nagypál Orsolya is. A vezető forgatókönyvíró ezúttal is Tasnádi István volt, aki Gigor Attilával kezdte el írni a forgatókönyvet. Hozzájuk csatlakozott Jeli Viktória és Baráthy György is. Az HBO a Terápia második évadának produkciós feladataira a Blue Danube-ot kérte fel.