Svéd humor, lottón kisorsolt embriók: ez lesz nyáron a tévében

Dominion
Dominion
Vágólapra másolva!
50 Cent sorozatproducernek állt, Halle Berry űrhajóst, Sean Bean FBI-ügynököt játszik, Guillermo del Toro pedig vámpíros horrort rendez, az Egyesült Államokban így a vb mellett is számos néznivaló akad a tévében. Csupán a június és augusztus közötti, nyári időszakban több mint harminc sorozat indul – ezekből mutatunk be tízet, amelyre kíváncsiak vagyunk, és várjuk itthonra is.
Vágólapra másolva!

Power (június 7., Starz)

Ennek az új drámának a producere 50 Cent, aki így a sorozat zenéjéhez is hozzátette a magáét. A történet középpontjában a New York-i éjszakai élet meghatározó alakja, a Ghostnak becézett James St. Patrick (a Sötét zsaruk-ban látott Omari Hardwick) áll, aki a város legnagyobb droghálózatát működteti, de szívesen kiszállna már, hogy teljes egészében legális üzletének, menő nightclubjának éljen.

Dominion (június 19., SyFy)

A Légió című 2010-es film folytatása, amely huszonöt évvel később játszódik. A filmben Gábriel arkangyal pár égi társával együtt le akarja igázni az emberiséget, Mihály arkangyal azonban a védelmükre kel. A sorozat szerint a harcok huszonöt évig folytak, mostanra pedig olyan erődvárosok épültek, amelyek nagyban javítják az emberek túlélési esélyeit – köztük a lázadó fiatal katonáét, akit Chris Egan (A királyság) játszik.

Dominion Forrás: SyFy


The Last Ship (június 22., TNT)

Posztapokaliptikus dráma, melyben egy járvány az emberiség nyolcvan százalékával végzett, egy anyahajó legénysége azonban mind egy szálig megúszta – ők próbálnak gyógymódot találni a végzetes kórra. A parancsnokot a Grace klinika Mark Sloanja, Eric Dane játssza, de az Ügyvédek-ben és a Válaszcsapás-ban látott Rhona Mitra és a többek között a Chuck-ból ismert Adam Baldwin is feltűnik.

The Leftovers (június 29., HBO)

Egy másik sorozat, amely egy valamivel különösebb, nem is annyira egyértelmű világvége után játszódik: megtörténik a Bibliában leírt elragadtatás, az emberiség nagy része azonban a Földön marad – a széria az egyik ilyen külvárosi közösséget mutatja be. A történetet a Lost egyik írója, Damon Lindelof jegyzi, és többek között Liv Tyler is szerepel benne – nyáron már a magyar HBO-n is láthatjuk, A hátrahagyottak címmel.

Extant (július 9., CBS)

Steven Spielberg új sorozata, amelyben Halle Berry játssza a főszerepet: egy űrhajóst alakít, aki egy év után tér vissza a Földre, és megpróbál újra beilleszkedni a hétköznapokba – űrbéli tapasztalatai azonban hamarosan az egész emberiség sorsára kihatással lesznek. A történet fontos szereplője még a nő férje és kisfia – a férj egy tehetséges tudós, a fiuk pedig az emberszerű robotok prototípusa, akit az "apa" alkotott meg.

Halle Berry Forrás: AFP/Pierre Andrieu


Welcome to Sweden (július 10., NBC)

Ritkán vesz át svéd szitkomot országos amerikai csatorna, a Welcome to Sweden-t azonban Amy Poehler (Városfejlesztési osztály) öccse, Greg Poehler készítette, ráadásul saját élmények alapján. A férfi 2006-ban költözött Svédországba, ügyvédből sikeres stand-up komikus lett, majd ottani élményei alapján összehozta ezt a meglehetősen vicces sorozatot – amelyben ráadásul olyanok is feltűnnek, mint Patrick Duffy, Will Ferrell vagy Gene Simmons.

The Strain (július 13., FX)

Vámpíros horrorsorozat, amelynek pilot epizódját Guillermo del Toro rendezte, a sorozatot pedig showrunnerként a Lost és a Bates Motel egyik alkotója, Carlton Cuse viszi. A történet azzal indul, hogy a JFK-n leszáll egy elsötétített repülőgép, amelyben kétszáz hullát és négy túlélőt találnak a nyomozók később viszont a hullák sorra kezdenek eltűnni a halottasházakból. A főszerepben Corey Stoll (Esküdt ellenségek – Los Angeles, Kártyavár).

The Lottery (július 20., Lifetime)

Még egy posztapokaliptikus sorozat, amelyben az emberiség azért kerül a kihalás szélére, mert a nők egyszerűen képtelenek teherbe esni – száz sikeresen létrehozott embriót így a nemzeti lottóval sorsolnak ki a lehetséges "gazdatestek" között. Marley Shelton (Az utolsó órában) egy doktornőt játszik, de szerepel benne Hal Hartley kedvenc színésze, Martin Donovan is, akit a Spangli-val fedezett fel magának a tévéipar.

Martin Donovan Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez


Partners (augusztus 4., FX)

Az még kérdéses, hogy behozzák-e egyáltalán Magyarországra, és ha igen, a magyaroknak mennyire fog bejönni a humora, az amerikaiak számára viszont érdekes vállalkozásnak tűnhet. A Frasier A dumagép egykori címszereplője, Kelsey Grammer és a "vicces fekete fickó", Martin Lawrence (Bad Boys, Gagyi mami, Nekem 8) társult erre a vígjátéksorozatra: homlokegyenest ellenkező karakterű ügyvédeket alakítanak, akik azonban kénytelenek együttműködni.

Legends (augusztus 20., TNT)

A Trónok harca és a Missing Elrabolva után újra (mini)sorozatban láthatjuk Sean Beant: ezúttal egy FBI-ügynököt játszik, aki minden eset megoldásához más külsőt és személyiséget vesz fel, egy titokzatos idegen miatt azonban megkérdőjelezi saját épelméjűségét. A sztori a kedvelt kémregényíró, A cég A CIA regényé-t is jegyző Robert Littell regényén alapul, a sorozatváltozatban a Hősök-ből ismert Ali Larter is játszik.