Monica Lewinsky kiakadt egy tévésorozat miatt

2014.08.01. 19:41

Az Orange is the New Black-ben az orális kényeztetés szinonimájaként használták a nevét, meg is sértődött.

Monica Lewinsky nem örült az Orange is the New Black című sorozat egyik poénjának, amelyben a családneve vulgáris jelentést kapott. "Le kéne lewinskyznod azt a szemetet, aztán a végterméket megtartani a ruhádon" - mondta a női börtönben játszódó sorozat egyik szereplője a társának arról, hogy miként tudná tőrbecsalni az egyik börtönőrt.

Monica LewinskyForrás: AFP/Peter Kramer

Lewinsky válaszul a Vanity Fairben jelentetett meg egy terjedelmes cikket, amelyben többek között arról is lamentál, hogy annak idején ő is majdnem börtönbe került, de a narancssárga - amilyen az amerikai börtön-egyenruha - nem az ő színe. Hogy mit érzett, amikor megnézte az ominózus epizódot, arról így ír: "A zavar és a szégyen hullámai után, meg az érzés után, hogy nem vagyok többé a saját életem ura, megremegtem, felpattantam a kanapéról, és kikapcsoltam a tévét".

A poént egyébként még 2013-ban, az első szezonban sütötte el az Orange is the New Black, Lewinsky azonban csak mostanában kapcsolódott be a sorozatba - miközben a szériának már a harmadik évadját rendelte meg májusban a Netflix.