Az MTVA közleménye szerint nem befolyásolja Varga Edit munkáját, hogy együtt van Kóka Jánossal.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MTVA híradósa, Varga Edit együtt jelent meg a Szigeten a volt SZDSZ-es politikussal, Kóka Jánossal. Akkor az MTVA-nál rá is kérdeztünk, hogy Varga képernyős jelenlétét mennyiben befolyásolja ez a kapcsolat, amire az alábbi választ kaptuk.

Varga Edit és Kóka János a SzigetenForrás: Life.hu

"Az MTVA tiszteletben tartja műsorvezetői magánéletét, és kizárólag a szakmai munkájukra koncentrál, mindaddig, amíg törvénysértő magatartást nem tanúsítanak. Varga Edit tájékoztatása szerint ő és férje ez év elején közös egyetértésben döntöttek arról, hogy életüket külön utakon folytatják. Varga Edit műsorvezető egyébként megbecsült és elismert szakembere a közmédiának, gyermekeit tisztességgel nevelő édesanya. Sem most, sem korábban nem adott alkalmat arra, hogy életével olyan összefüggésben foglalkozzanak, amely sértheti megbecsülését, magánéletét. Számára egyébként a következő hónapok szakmai szempontból különösen izgalmasnak ígérkeznek, hiszen híradós sikerei után az MTVA új produkcióiban is fontos szerepet kap" - írta az MTVA kommunikációs igazgatósága.

Ezzel szemben az Origo úgy tudja, hogy Varga Edit éppen kivette megmaradt szabadságának egy részét, amivel hetekre is eltűnhet a képernyőről.