Lehet, hogy az öltözőben vagy a kocsiban puffogok

Koós Réka, Sztárban sztár
Vágólapra másolva!
Koós Rékának nehéz dolga lesz ősztől, a Sztárban sztár mellett a Madách Színház színpadán is helyt kell állnia a Mamma Mia! című musical főszereplőjeként. Az Origónak elmondta, hogy személyiségéből adódóan mindig az adott feladatra koncentrál, a helyzethez mérten foglalkozik a versenytársakkal, és saját képességeihez méri magát. 
Vágólapra másolva!

A TV2 énekes showja szeptember 7-én rajtol, a Mamma Mia! próbái és elődásai is ez időben zajlanak majd, a premier pedig szeptember 26-27-28-án lesz, így feladatok tömkelege vár rá. "Sokáig gondolkodtam a TV2 megtisztelő felkérésén, nem tudtam egyből választ adni. Egyrészt egyeztetnem kellett a színházzal és át kellett gondolnom, hogy fizikailag bírni fogom-e. A szeptemberi premier nagyon fontos számomra, Donna Sheridan, a főszereplő megformálása nem kevés szellemi, fizikai munka és a hangszálaim is folyamatosan terhelve vannak, mellette pedig a táncpróbákkal is számolnom kellett. Már májusban és júniusban is zajlottak színházi próbák, de a neheze most jön, közeledve a szeptemberi premierhez. Lényegében az egyetlen szabadnapomra esik a Sztárban sztár élő adása, ezért volt nehéz meghozni a döntést. Esténként és napközben szabad óráimban majd az énekes műsor dalait és koreográfiáját is tanulom, remélem hétről hétre, és a nézők is így akarják majd. Most már nagyon várom, hisz úgy döntöttem, belevágok és izgalmas megmérettetésnek tartom."

"A legnagyobb kihívás számomra emiatt pont az lesz, hogy mindkét szerepben megálljam a helyem az anyai teendők mellett. Szerencsére olyan személyiség vagyok, aki mindig a következő lépésre koncentrál, csak addig lát el. Lépésről lépésre haladok előre, a döntőn egyelőre nem gondolkodom, csak mindig a következő feladaton. Most szövegtanulás van, aztán koreográfia, és így tovább. Nem biztos, hogy jó dolog ez, de én így működöm” -részletezte.

Forrás: www.zoltansarosi.com/Sarosi Zoltan

A mezőnyt erősnek tartja, és néhány előadó produkciója kiemelten érdekli. "Sokakat jól ismerek közülük, de egyelőre nem latolgatnám az esélyeket és azt sem árulom el, kire vagyok kíváncsi. Természetesen érdekel, mi van a többiekkel, de nem nagyon foglalkoznék velük, saját magamra szeretnék végig figyelni, magamból igyekszem majd kihozni a maximumot. Nem szeretném a többiekhez méricskélni magam, csak a saját képességeimhez."

Úgy véli, a legnagyobb feladatot az egyéniség felfüggesztése jelenti a műsorban. "Ki kell kapcsolni a hosszú évek alatt kialakult egyéniséget, ami borzalmasan nehéz egy olyan előadónak, akinek megvannak a sajátos stílusjegyei. Mindenki arra törekszik a szakmában, hogy ne egy epigon legyen, most pedig másolatoknak kell lennünk, utánoznunk kell."

Általában a pop-rock stílus az uralkodó a műsorban, aminek örül, mert közel áll hozzá, és nem nagyon van lehetősége musicalszínészként ilyen dalokat énekelni. Nehéz kiválasztani, hogy kinek a bőrébe bújna szívesen, mert Tina Turner, akinek örülne, már volt az előző szériában és nem esélyes, hogy idén lesz újra. A 70-es és 80-as évek zenei világát nagyon szereti, de nyilván nem egy retro show lesz a képernyőn, úgyhogy más műfajokban is helyt kell állnia.

Forrás: www.zoltansarosi.com/Sarosi Zoltan

Színésznőként némi előnnyel indul a többiekhez képest, bár a színpadon eljátszott karaktert saját eszközei teszik egyedivé, amit ebben a műsorban épp mellőzni kell. „Rutinosabb vagyok néhány dologban, mert a munkám során rendező által vagyok vezérelve, akitől a próbafolyam alatt érkeznek negatív visszajelzések is. Elmagyarázzák, mit hogyan kellene inkább csinálni és az ember megtanulja, hogy nem lehet úgy előadni valamit, hogy csak pozitív visszajelzést kapjon. Nem tartok a zsűri kritikájától, bár lehet, hogy lesz olyan, hogy az öltözőben vagy a kocsiban puffogok, mert nem értek egyet valamivel. Szeretnék valami jót csinálni, a nézőket és a zsűrit egyaránt szórakoztatni."

"A színházban magamat alakítom a színpadon akkor is, ha épp egy más karaktert játszom el, az én stílusomtól lesz más. Itt viszont utánozni kell, amiben nekem sincs tapasztalatom, úgyhogy nem érzem olyan nagy előnynek a szakmám" - tette hozzá.