Magamutogató és szexi, de igazán nem ért semmihez

Fapad sajtótájékoztató és mini-interjúk a Duna TV stúdiójában 2014 augusztus 25-én
Fapad sajtótájékoztató és mini-interjúk a Duna TV stúdiójában 2014 augusztus 25-én
Vágólapra másolva!
Lengyel Tamás számos színházi és filmszerepe mellett a tévé képernyőjén is többször feltűnt, többek közt a Jóban Rosszban, a Munkaügyek és a Kossuthkifli szereplőjeként. Nem ismeretlen tehát számára a sorozatforgatás, a Fapad-ban alakított karakteréhez hasonlóval azonban még sosem találkozott. Az M1-en október 5-én startolt sorozatban az Air Horse légitársaság vezető pilótáját alakítja, aki már az első részben megmutatta önimádatát. A színész az Origónak mesélt.
Vágólapra másolva!

Kálóczy Andor szerepében tűnik fel a Fapad-ban, a szexi pilótát nagyon humorosnak, bár túlságosan önteltnek tartja. "Andor kezdetben az AirHorse nevű légitársaság vezető pilótája, de mivel a vezetőség készített egy intelligencia tesztet az összes itt dolgozó alkalmazottal, az eredmény alapján bizonyos beosztások megváltoznak. Nem akarom lelőni előre a poénokat, de Andor a hierarchiában nem feljebb kerül. Remekül lett megírva a forgatókönyv, és kitalálva a karakter. Olyan férfit kell elképzelni, aki nagyon régóta foglalkozik a gondolattal, hogy esetleg modell lesz belőle. Csak Andor saját szavait tudom idézni: 'Nagyon szereti a divatot és gyakran érzi úgy, mikor az utasok között elmegy, mintha a kifutón lenne, mármint nem a kifutópályán, hanem mint a modellek. Nem a repülőgép modellek.' Sok mindenhez nem ért, amihez viszont igen, ahhoz sem nagyon. A véleményét biztosan nem kérdezném meg fontos kérdésekben.”

Forrás: Szabó Gábor

"Csak remélni merem, hogy nem azért gondoltak rám a szereposztásnál, mert olyan vagyok, mint Kálóczy. Nagyon jó színészi lehetőségnek tartom. Önteltsége és önimádata olyan hatalmas, hogy az már a szimpátia határát súrolja. Narcisztikus és önző, ami eléggé megnehezíti a boldogulását az életben, de ennek felismerése az ő szellemi szintjét meghaladja. Még soha nem játszottam hasonló szerepet, nagyon izgalmasnak tartom, igazán egyedi figura” - részletezte.

Sok közös vonásuk nincsen a karakterrel, bár egy színésznek szüksége van némi magamutogatásra, de benne ennyi nincs. "Vagy ha mégis, akkor az nagyon használ a karakter megformálásában, és borzasztó hátrányos az életben" - tette hozzá.

Minden forgatási nap szórakoztató számára, a komolyabb problémák megoldását játssza legszívesebben. "Közhely, hogy humorban nem ismerek tréfát, de tényleg a lehető legkomolyabban kell venni a helyzeteket és azonosulni velük. Nem viccelhetünk a felvételek alatt. Ha nem játszom komolyan, hogy számomra a megjelenés fontosabb, mint a szakmai tudás, akkor a jelenetek nem lesznek szórakoztatók. Csak akkor lehet nevetni, ha leálltak a kamerák. Persze ez nekem nem mindig sikerül.”

Forrás: Szabó Gábor

Főleg Janklovics Péterrel vannak közös jelenetei, mivel korábban is dolgoztak már együtt, nem volt probléma az összhang kialakításával. "Annyira viccesek a szövegeink, hogy nem múlik el nap anélkül, hogy ne röhögnénk vinnyogva. Mikor egy anyag ennyire lelkesítő és ennyire tetszik, akkor valahogy evidens, hogy a színészek könnyen egymásra hangolódnak.”

A sorozat vasárnap esténként látható az M1-en.