Tíz meghökkentő tény Pamela Andersonról

2nd Annual Sean Penn & Friends "Help Haiti Home" Presented By Giorgio Armani To Benefit J/P HRO - Arrivals Celebrities GettyImageRank3
LOS ANGELES, CA - JANUARY 12: Actress Pamela Anderson attends the 2nd Annual Sean Penn and Friends Help Haiti Home Gala benefiting J/P HRO presented by Giorgio Armani at Montage Hotel on January 12, 2013 in Los Angeles, California. Imeh Akpanudosen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Pontosan huszonöt évvel ezelőtt, 1989. szeptember 22-én indult el minden idők egyik legnépszerűbb sorozata, a Baywatch, amely többek között Pamela Andersont is megismertette a világgal. A színésznővel azóta is sokat foglalkozik a média, mi megpróbáltunk összeszedni róla tíz kevéssé ismert tényt.
Vágólapra másolva!

1. Finn ősöktől származik, a dédapját még úgy hívták, hogy Juho Hyytiainen – Kanadába emigrálva ő változtatta meg a család nevét Andersonra.

Nem véletlenül került tizenegyszer a Playboy címlapjára Forrás: AFP/Imeh Akpanudosen

2. Kanadában született 1967. július 1-jén, hajnali 4.08-kor, amivel az első baba lett, aki az ország alapításának századik évfordulóján jött a világra, meg is kapta a „Centennial Baby” címet.

3. Hatévesen Brit Columbia szinte összes könyvtárában kint volt a fotója, akkor készítettek ugyanis egy olvasást népszerűsítő plakátot, amelyen ő szerepelt.

Ritkán látni rövid hajjal Forrás: AFP/Jonathan Leibson

4. 1984-ben, még középiskolásként megjelent a Szenvedélyes bűnök című Ken Russell-filmben, egy prostituáltat játszott.

5. Nagy figyelmet váltott ki egy amerikaifoci-meccs nézőjeként a vancouveri B.C. Lions stadionjában, amikor az egyik operatőr ráközelített, és a kivetítőn és a tévében is megjelent a képe. Szoktak úgy is fogalmazni, hogy ezzel indult be igazán a karrierje, ami talán túlzás, mindenesetre tény, hogy a Labatt sörgyár pólóját viselte, és a céghez rengeteg telefonhívás futott be, sokan érdeklődtek a lány kilétéről.

Nagy állatvédő, nem is eszik húst Forrás: AFP/Jack Guez

6. Már 1989 októberében fotózták a Playboyba, de meztelenül csak 1990 februárjában, az első mellműtétje után jelent meg a lapban. Amúgy összesen tizenegyszer szerepelt az újság címlapján, ami rekord a playmate-ek között.

7. Két epizód erejéig az Egy rém rendes család-ban is megjelent, két külön szerepben. Egyik alkalommal abban a részben, amikor Al Bundy elképzelte, hogy menő amerikaifocista vált belőle, és négy nő lesi minden vágyát – az egyikük Pamela volt, ő üldögél fehérben Al lábánál:

8. Mindkét gyermekét otthon szülte meg, egy bába segítségével. Két fia van egyébként exférjétől, Tommy Lee-től, az egyik 1996-ban, a másik 1997-ben született.

9. Bár már 1990-ben Los Angelesbe költözött, hogy ott építse tovább a karrierjét, az amerikai állampolgárságot csak 2004-ben kapta meg – ami mellett egyébként a kanadait is megtartotta.

Egy jótékonysági rendezvényen telefonál Forrás: AFP/Gary Gershoff

10. Írt két önéletrajzi ihletésű regényt, Star, illetve Star Struck címmel: az első egy kozmetikai szalonban dolgozó lányról szól, aki bekerül a modellvilágba; a második ugyanennek a nőnek a történetét viszi tovább, egy rocksztárral való kapcsolatát boncolgatja.

Korábban Pamela Anderson Baywatch-beli kollégájáról, David Hasselhoffról is összeszedtünk tíz meghökkentő tényt, erről itt olvashat. Hasselhoff sötét oldalával is foglalkoztunk, a cikket itt találja.