Jó darabig nem lesz amerikai vagy török sorozat hétköznap este, túl későn már nem akarják leadni őket.

Pár epizód után már őszi szünetre is vonul a Dr. Csont, A mentalista, a Taxi, A helyszínelők és a Szulejmán is, tehát az amerikai (és török) sorozatok hívei egy darabig nélkülözni kényszerülnek kedvenceiket. Kolosi Péter programigazgató az Origo kérdésére elmondta, hogy ezen az őszön az RTL-en folyamatosan „nagy események" lesznek, ahogy ezt már kommunikálták korábban is, ezért alaposan átrendezik a struktúrát.

A Dr. Csont itthon jól megy

„A Celeb vagyok, ments ki innen! lesz A konyhafőnök című műsorunk után az ilyen jelentősebb esemény, és ez este fél 11-kor vagy háromnegyed 11-kor ér véget, nettó 65-70 perc lesz, ha a reklámokat nem számítjuk. Utána még jön egy RTL Híradó, és így az amerikai sorozat újabb része 11 körül kezdődne, amit viszont későinek tartunk, ezért vonulnak pihenőre" – mondta.

Korábban, 2008-ban, az első két menet Celeb vagyok idején csak a Barátok közt volt állandó műsoruk a Híradó után, de most ott az Éjjel-nappal Budapest is, a három saját gyártás mellett pedig már nem fér el a Mentalista vagy a Dr. Csont. „A sorozataink nem tűnnek el végleg, majd a Celeb vagyok után folytatjuk őket. A Szulejmán kicsit más eset, mert az nem pár rész után áll le, hiszen egész nyáron új epizódokat adtunk, ráadásul hosszabbakat. A lényeg, hogy csak hat hétig kell nélkülöznie a nézőnek a sorozatainkat" – zárta rövidre Kolosi Péter.