Puzsér Róbert: Berki egy fekete lyuk

Puzsér Róbert
Vágólapra másolva!
Berki és a gazdái olyan indulatokkal játszanak, amelyek már számtalan esetben vezettek pogromhoz és lincseléshez - állítja Puzsér Róbert. Szerinte az Édes élet celebje amúgy is csak egy fekete lyuk, amely hamarosan önmagától összehuzan.
Vágólapra másolva!

Mint az korábban megírtuk, Berki Krisztián az Édes Élet egyik adásában azt fejtegette, hogy annak örülne, ha királyságában Puzsér Róbert lenne az udvari bolond. A kritikus közösségi oldalán az esetre hosszas levélben reagált, amit a celeb nem hagyott annyiban, és újra beszólt. Levelében arra buzdította az „irigy, állandó fanyalgó"-t, hogy reagáljon „kellően udvari bolondos stílusban."

A válaszra nem kellett sokat várni, Puzsér kiakadt azon, hogy Berki szerint azért szállt rá, hogy ismét médiafigyelmet szerezzen magának. „Nagyon sajnálom, ha úgy érzed, rád akaszkodtam, hogy a kereskedelmi média porondján maradhassak, és hogy a tevékenységedet érintő kritikáimnak más célja sincs, mint hogy a rád zúduló rivaldafényből néhány kósza sugár rám is vetüljön. Tudod, azért gondolsz rám így, mert ezt a magatartást ismered. Téged ugyanis valóban csak a képernyős jelenléted érdekel. Megveszel azért, hogy az emberek felismerjenek, imádod magadat bámulni a tévében, és minden másnál jobban élvezed, hogy a primitív életbölcsességeidet meg a nárcisztikus fényképeidet ezrek lájkolják. Ezért az érzésért bármit és bárkit odadobsz. A személyiségedet, a csajodat, a gyerekedet. Értem, hogy nehéz elhinned, de vannak olyanok, akik nem erre használják a nyilvánosságot. Hanem arra, hogy képviseljenek valamit" – kezdi újabb levelét a kritikus.

Hernádi Judit, Puzsér Róbert a Csillag születikben Forrás: RTL Sajtóklub

Berkit a Való Világ-ban feltűnt VV Cristofelhez hasonlítja, szerinte az RTL Klub már megpróbálkozott azzal, hogy „az alpári arroganciát és a bicskanyitogató butaságot szórakoztatóipari csodafegyverré fejlessze." Mint írja, ő csak segíteni akar, és időben felnyitni Berki szemét, hogy lássa, mit csinálnak vele.

Dühöt, haragot és gyűlöletet kelt

„Most úgy érzed, hogy bántanak és mocskolnak, holott te semmi rosszat sem teszel, csak eljátszod azt a szerepet, amit a producer bácsik és nénik rád bíznak. Az a baj, Krisztián, hogy nem helyes, amit csinálsz. Olyan hazugságokkal, olyan életmóddal provokálod a magyar nyilvánosságot, ami dühöt, haragot és gyűlöletet kelt. Te és a gazdáid olyan indulatokkal játszotok, amilyenek már számtalan esetben vezettek pogromhoz és lincseléshez. Krisztián, tudod, mit jelentenek ezek a szavak? Erőszakhoz. Az emberek igazságérzete, a társadalom békéje nem játék. Akkor sem, ha élvezed" – írja.

Majd ismét előkerül az udvari bolond megszólítás is, hisz Puzsér szerint ez a szerep nem megalázó, szívesen vállalja, ha ezzel tud Berkin segíteni. „Ha hiszed, ha nem, a bolond a legbölcsebb ember a király udvarában. Éppen az az ő tudománya, ami belőled leginkább hiányzik: az önreflexió. A képesség, amely az önismeret előszobája. Képzeld csak, az udvari bolondot nem azért tartja a király, hogy az mulattassa őt, hanem hogy legyen valaki a környezetében, aki a fővesztés terhe nélkül megmondhatja neki az igazat. Ha úgy döntöttél, hogy udvari bolondot választasz, nálam jobb helyre nem is jöhettél volna. Elárulom neked, hogy nem király vagy, hanem szolga. Nem csillag vagy, hanem fekete lyuk, ami előbb-utóbb önnön tehetetlenségétől és a benne tátongó végtelen űrtől menthetetlenül összezuhan. Nem vagy gazdag, mert nem csak vagyonod nincs, de még ahhoz sincs jogod, ami a legutolsó cigányputri lakóinak is megadatik. Hogy önmagad légy"- vág vissza immár másodszor a kritikus.