Nagy a népharag a Szulejmán eltűnése miatt, azt RTL Klub több ezer üzenetet kapott, tüntetés is szerveződik. Kolosi reagált.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Celeb vagyok, ments ki innen! idejére öt sorozat tűnik el az RTL Klub képernyőjéről, ezek közül azonban a Szulejmán megmentéséért indult a legjelentősebb rajongói mozgalom: a közösségi oldalakon különféle csoportok szerveződtek, az RTL több ezer üzenetet kapott, sőt úgy tudjuk, október 4-re tüntetést is terveznek a csatorna székháza elé, ahol az internetes visszajelzések szerint több száz néző is megjelenhet. Az esemény Facebook-oldalát délelőtt még belinkeltük a cikkbe, de azóta elérhetetlenné vált, úgy tűnik, eltávolította a szervező.

A Szulejmán nézői nem akarnak szünetetForrás: RTL Klub

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a szeptember 29-i Fókusz-ban reagált az eseményekre: "Először is szeretnék elnézést kérni azoktól a nézőktől, akik hat hétig nem nézhetik a Szulejmán-t vagy más kedvenc sorozatukat a megszokott helyén, az RTL Klub képernyőjén" – kezdte szabadkozva, majd hangsúlyozta, hogy a szériák nem tűnnek el örökre, hat hét múlva újraindulnak. 

"A Szulejmán-t és a többi sorozatot csak úgy tudtuk volna képernyőn tartani, ha este 11 után kezdődnek" – magyarázta Kolosi, hozzátéve, hogy olyan későn már nem érdemes új sorozatepizódokat vetíteni, arról nem is beszélve, hogy ez esetben is sokan panaszkodtak volna. A programigazgató szerint a hathetes leállásban semmi rendkívüli nincs, az amerikai televíziózásban is megszokott a sorozatok felfüggesztése.