Közpénzből készülhet az új sportcsatorna

Riskó Géza avatás beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ sportfőszerkesztő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG TÁRGY Szentes, 2013. november 16.
Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sportfőszerkesztője beszédet mond az Aranycsapat
Szentes, 2013. november 16. Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sportfőszerkesztője beszédet mond az Aranycsapat legendás kapitánya, Puskás Ferenc olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó bronzszobrának felavatásán a szentesi Pusztai László Sporttelep bejáratánál 2013. november 16-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Tematikus sportadót indítana az MTVA, ami a Sport TV-nek, a SportKlubnak és a Digi Sportnak jelentene konkurenciát. A csatorna vélhetően 2015 októberében, M5 néven startol majd.
Vágólapra másolva!

Korábban is röppentek fel hírek arról, hogy az MTVA sportcsatornát indít, Riskó Géza, korábbi sportfőszerkesztő áthelyezésével pedig újabb iparági pletykák keltek életre ezzel kapcsolatban. Mivel a magyar piac telített, rengeteg pénzre és modern műszaki háttérre lesz szükség ahhoz, hogy a nézők az újat válasszák a megszokott és jól működő sportcsatornák helyett.

Anyagi forrásokban vélhetően nincs hiány, hiszen az állami támogatású MTVA a futball vb közvetítése mellett megszerezte például a Forma-1-es világbajnokság és az olimpiai játékok sugárzási engedélyét. Jelenleg is közvetít DTM-futamokat, a túraautó-világbajnokság versenyeit, a labdarúgó NB I és NB II meccseit, valamint a nemzeti csapat találkozóit. Jogtulajdonosa emellett a kézilabda-válogatottak mérkőzéseinek, valamint bajnoki és kupameccseknek, és a Bajnokok Ligája négyes döntőt is közvetítették már megosztva a Digi Sporttal.

Riskó Géza beszédet mond Puskás Ferenc bronzszobrának felavatásán Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A projekttel a hírek szerint Riskó Gézát bízták meg, akit a közeljövőben Szujó Zoltán vált a MTVA sportfőszerkesztő székében. Médiaipari információk szerint az M5 stábját elsősorban az MTVA jelenlegi munkatársaira alapoznák, a programkínálat pedig biztosan nem jelent problémát. Az M5 elnevezés talán furcsának tűnhet, de az M3 nevű retrócsatorna után az interneten ment az angol nyelvű M4 is - ez azonban már 2013-ban megszűnt.

Az MTVA Kommunikációs Igazgatósága egyelőre nem kívánt beszélni az új projektről, egy szűkszavú közleményben csupán annyit mondott, "a közmédiában induló sporttévé koncepciója egyelőre nem aktuális".