Haldoklót játszott, meg is halt

NCIS
Vágólapra másolva!
Legutóbb az Éghasadás forgatásán járt halálos kimenetellel egy baleset, de persze nem először fordult elő hasonló a tévében, bármennyire is próbálnak vigyázni a készítők. Volt olyan hangmérnök, akit egy rabló lőtt le, az NCIS egyik biztonsági őre is életét vesztette, egy arab színész pedig úgy halt meg, hogy épp haldoklót játszott – öt érdekes eset a közelmúltból.  
Vágólapra másolva!

Váratlanul jött a teherautó

A nálunk Éghasadás címmel vetített Falling Skies forgatásán egy biztonsági őrt ütött el egy teherautó – amiben az volt a legfurább, hogy a kocsinak nem volt sofőrje, sőt nem is ült benne senki. Valaki fent hagyta egy körülbelül hatszázalékos emelkedő tetején, de valószínűleg nem húzta be a kéziféket, így az autó egyszer csak elindult a lejtőn – az őr pedig nem kapcsolt időben, elcsapta a nagyjából öttonnás jármű. A forgatás le is állt a vizsgálat idejére, de ez valószínűleg nem befolyásolja az ötödik évad premierdátumát.

Az Éghasadásban nem csak az űrlények jelentik a veszélyforrást Forrás: TNT

Az NCIS-t már büntették meg hasonló miatt

Egészen hasonló eset történt az NCIS forgatása közben három évvel ezelőtt, csak ott a teherautónak sofőrje is volt, de mivel hirtelen rosszul lett, elvesztette uralmát a jármű fölött – majd két parkoló kocsival együtt épp egy biztonsági őrt sodort el. Julio Villamariona Garcia a kórházban halt bele a sérüléseibe, a családja pedig kártérítést követelt a CBS-től – nem is sikertelenül, hisz a bíróság épp a napokban ítélt meg összesen 10,4 millió dollárt az őr özvegye és három gyermeke számára.

Rossz helyen állt a rabláskor

Augusztus végén az Egyesült Államokban igen népszerű reality, az 1989 óta futó Zsaruk (Cops) felvételén is tragédia történt. A stáb Omahában a helyi rendőrökkel együtt egy étteremhez szállt ki, ahol éppen egy rablás volt folyamatban – az elkövető azonban, ahelyett, hogy megadta volna magát, tüzet nyitott a rendőrökre, de az egyik hangmérnököt (az akkori hírek szerint operatőrt) találta el. A férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe, miközben a rablót szintén leszedték a rendőrök.

Az NCIS csapata a sorozaton kívül is bukkant már hullára Forrás: CBS

Túlélőshow-ban kapott szívrohamot

Abszurd módon a Survivor (vagyis Túlélő) francia változata, a Koh-Lanta egyik versenyzője, a 25 éves Gerald Babin is elhunyt forgatás közben: előbb csak mellkasi fájdalmakra panaszkodott, a kórházba szállítás közben pedig szívinfarktust kapott. A tavalyi eset után a valóságshow-t leállították Franciaországban, hatósági vizsgálat is indult – a helyszínen tartózkodó orvos, Thierry Costa pedig öngyilkos lett, nem bírta elviselni, hogy a média bemocskolja. "Páciensként és nem versenyzőként kezeltem őt" – írta búcsúlevelében.

Haldoklót játszott, meg is halt

A jordániai székhelyű Arab Telemedia egyik sorozata, a Blood Brothers felvételén Mahmud al-Sawalka épp aközben halt meg, hogy egy haldokló utolsó pillanatait játszotta el. A Közel-Keleten jobbára történelmi drámákból ismert színészt a történet szerint lelőtték, neki pedig a szövegkönyv szerint ezt kellett volna mondania a fiának: "Azt akarom, hogy a saját két kezeddel temess el!" Ehelyett ez jött ki a száján: "Úgy érzem, hamarosan meghalok" – ami már jelezte a kollégáknak, hogy baj van, pedig egészen addig csak ámultak azon, hogy a színész játéka milyen hiteles.

A régebben történt, hasonló esetekről itt írtunk korábban.