Pánikbeteg politikus is megkezdi a terápiát

Kurta Niké, Terápia
Vágólapra másolva!
A Terápia első évadjában a Mácsai Pál által megformált Dargay András nyolc héten keresztül hallgatta foteljában ülve mások problémáit, miközben saját élete is teljesen széthullott. A sorozat folytatásában kiderül, mi változott az elmúlt közel egy évben, hogy dolgozta fel a pszichológus a válást és a Laura-incidenst, valamint sikerült-e elfogadnia páciense, Abonyi Máté halálát. A második évadban is minden hétköznapra jut egy problémás eset, pénteken pedig Dargay fordul szakemberhez segítségért. Az új széria október 27-én rajtol az HBO-n.
Vágólapra másolva!

A közel ezer oldalas forgatókönyv alapján felvett második évad szintén az izraeli Be Tipul (In treatment) hazai adaptációja, amely a magyar viszonyokat figyelembe véve módosult. A helyszín változatlan, Dargay Andráshoz pedig új páciensek érkeznek: Péterfy Bori és Máté Gábor mellett Kurta Niké és Surányi Áron foglal majd helyet a kanapén. Rajtuk kívül feltűnik Csákányi Eszter, Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt, valamint Für Anikó is visszatér. Kováts Adél karaktere pedig egy magánéleti szállal kapcsolódik majd a történethez. A négy új páciens az első évadból ismert sorrendben, napi bontásban érkeznek a beszélgetésre.

Ferenc

Hétfőn a Máté Gábor által alakított politikus, Baranyai Ferenc érkezik a rendelőbe, aki súlyos pánikbetegségben szenved. A közel hatvanéves férfi egykor a rendszerváltó egyetemisták egyike volt, akik lelkesen harcoltak a jogaikért. Hosszú évek óta boldog házas életet él, három gyermek édesapja, akik már felnőttek és mind külföldön élnek. Két fia családot alapított, kislányát, Katát pedig nagyon hiányolja. Pánikbetegsége már munkájában is gyakran akadályozza, ezért kereste fel Andrást, akivel közösen igyekeznek kideríteni, mi állhat a probléma hátterében.

Orsolya

Keddenként Dargay egy korábbi páciense ül vele szemben a kanapén, Dr. Pillner Orsolyát Péterfy Bori alakítja majd. A fiatal nő a Pillner és Társa Ügyvédi Iroda vezetője, és igazi szaktekintélynek számít ügyvédi berkekben. Sikeres üzletasszony, aki nagyon jó anyagi körülmények közt él, párkapcsolatot azonban képtelen tartósan működtetni. Közel tizenhat év elteltével tér vissza egykori pszichológusához, mert negyvenedik életévéhez közeledve egyre inkább aggódik azon, hogy kifut az időből és soha nem lehet saját gyermeke. A múltban elkövetett hibáiért Andrást okolja, úgy véli, ha akkor nem az ő tanácsára hallgat, ma teljes életet élhetne.

Misi

Surányi Áron, Gigor Attila rendező Forrás: Vermes Kata

Surányi Áron alakítja Misit, akinek szülei az első évadból már ismerősek, a neve többször elhangzott korábban, de ő még nem jelent meg a képernyőn. Petra és Tamás párterápiára jártak a rendelőbe, ezúttal pedig azt szeretnék, ha tizenkét éves fiúk kapna segítséget szerdánkét. A túlsúlyos srác kifejezetten okos, művelt és nagyon érzékeny, szülei pedig azt szeretnék megtudni, hogy mi állhat problémás viselkedésének hátterében. Misi ugyanis régóta szorongással küzd, ami vélhetően Petráék viharos kapcsolatának is betudható. A botrányos válás környékén még inkább felerősödtek a tünetek, Misi kényszeresen egyre többet evett, alvászavarai szaporodtak, és a tisztálkodással is akadtak problémái. Túlsúlya és egyre rosszabb állapota miatt folyamatosan megaláztatások érik az iskolában, amiket képtelen kezelni.

Virág

Kurta Niké, Terápia Forrás: Vermes Kata

Csütörtökön az egyetemista lány, Hegedűs Virág érkezik Andráshoz, akit a fiatal színésznő, Kurta Niké játszik. Az építészhallgató elmondása szerint túlságosan szeret élni, és ez a csapongás okozza problémáit. A terápiák alkalmával azonban kiderül, hogy komolyabb nehézségekkel kell megküzdenie, mint az elsőre tűnt, a lány ugyanis súlyos titkot őriz. Korábban járt már pszichológusnál, de sehol nem sikerült megtalálnia a közös hangot a szakemberekkel. Kimondotttan jó körülmények közt nőtt fel autista bátyjával, és úgy érzi, szüleik szeretetben nevelték őket. Virág hét hónapja van túl egy szakításon, barátjával már olyan komolynak gondolták a kapcsolatot, hogy közös lakásban éltek.