Szigorú szerződés, kisebb gázsi Győzike jussa

Gáspár Győző
Budapest, 2006. február 28. Gáspár Győző a sajtótájékoztatón, egy budapesti étteremben, ahol bemutattáka hamarosan induló harmadik Győzike-showt. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Nemhogy hatmilliót nem kap, de a korábbi gázsiját is megvágták – állítja a TV2 program- és hírigazgatója. Szerinte az előzőnél szigorúbb szerződést kapott az Édes élettel forgató Gáspár Győző. Elvileg a Nagy Ő folytatását forgatja Győzike és saját produkciós cége, Gáspárné Bea közben az RTL-től kap honoráriumot, sőt, talán egy műsort is.
Vágólapra másolva!

Miután Gáspár Győző kétszer is hátat fordított a televíziózásnak, és haragosan kivonult a magyar médiából, visszatért egy napi realityben, az Édes életben. Innen fegyelmezési problémák miatt távozni kényszerült, két hónapig nem is vette vissza a TV2, de a valóságshow – vélhetően nézettségi okokból – visszavette. Erről kérdeztük György Bencét és Győzikét.

A TV2 program- és hírigazgatója az Origónak elmondta, hogy Gáspár Győzőt tényleg kirúgta a csatorna, és nem is tervezett vele tovább. „Csinált egy vállalhatatlan dolgot, és azonnal megszakítottuk a vele való közös munkát. A korábban felvett jelenetekkel még látható volt pár napig, de újak nem készültek. Megbüntettük azzal, hogy elveszítette ezt a tévés munkát, erre nagyon kétségbeesett, bocsánatot kért, hosszú leveleket írt. Elnézést kért tőlünk, a lánytól, akit megfenyegetett, a csatornától. Nem fogadtuk el a bocsánatkést egy darabig, nem folytattuk vele."

Gáspár Győző és Gáspárné Balla Bea Forrás: MTI/Kollányi Péter

Eltelt azonban két hónap, Győzike pedig folyamatosan kuncsorogott munkáért. „Egy idő után úgy véltük, tudunk vele együttműködni, és nem lesz ebből probléma. Bízom benne, hogy tanult az esetből. A lapok által említett hatmillió nem igaz, rosszabb feltételekkel vettük vissza. Anyagilag nem járt jobban, és a többi kondíciót tekintve is szigorúbb a szerződés. Ha nem tudunk együttműködni, a szerződés bármikor felbontható, még botrány sem kell hozzá" – jelezte a programigazgató.

Nincs havi gázsi, napi pénz van

György Bence szerint Győzike a műsor első időszakában jól szerepelt, jó volt vele dolgozni. Később a teljesítménye is romlott, és a stábbal sem volt jó a viszonya. „Természetesen befolyásol minket minden kutatási eredmény, de a lényeg, hogy az Édes élet nézői szeretik őt, illetve azt, ha egy bizonyos Győzikét látnak, egy olyat, aki szórakoztató, vicces. Mi bízunk benne, el is kezdtünk forgatni" – jelezte György Bence, aki elmondta, hogy a reality főszereplői forgatási naponként kapnak gázsit, azaz nem havi fizetés jár – ha nem forgatnak, nincs pénz sem.

Forgathat együtt a család?

A héten Gáspár Győző tehát már forgat a TV2 stábjával, de kérdés, hogy mi lesz akkor, ha visszatér Gáspárné Bea az RTL Klub Celeb vagyok, ments ki innen! című valóságshow-jából: átmehet szemrebbenés nélkül az RTL-ről a TV2-re? Győzike neje legfeljebb három hetet lesz kinn, de ha a nézők kiszavazzák, már akár a hétvégén, vagy a jövő hét elején itthon lehet.

Tudni kell, hogy a kereskedelmi tévék a saját gyártású műsoraik szereplőivel aláíratnak egy szerződést, amely arról is rendelkezik, hogy mennyi ideig kell a csatorna rendelkezésére állniuk promóciós jelleggel. Így a Celeb vagyok szereplőinek kötelezően el kell menniük a Celeb vagyok, beszéljük meg! című talkshow-ba, amely az RTL II-n indul Liluval. Szerződésük kiterjed az ilyen népszerűsítő tevékenységre, de az kérdéses, hogy mehet-e utána két nappal már a riválishoz az adott szereplő. Erről a Tv2 nem tudott mit mondani, az RTL pedig kérdésünkre csak annyit válaszolt, hogy a szerződéseik nem tartoznak a nyilvánosságra.

Jó lenne a hatmillió, de nem igaz

Gáspár Győzőt is megkerestük, szerinte semmi meglepő nincs abban, hogy visszatér a képernyőre. „Tizenhárom éve csinálom, nekem ez a véremben van, de mindennek megvan az ára. Az egészségügyi problémáim négy éve kezdődtek, azóta járok orvoshoz, kórházba" – mondta. Kérdésünkre, hogy miért nem hagy fel a médiával, ha annyi baja van belőle, azt válaszolta, hogy ha nem lenne tévéműsora, az élete még stresszesebb lenne. „Tehát ebben az esetben nem a kivonulásról van szó, hanem egy életről. Arról, amit megélek, amit én raktározok el magamban. Mindig azt mondom erre, hogy tessék, csinálják csak utánam!"

A havi hatmilliós keresetről elmondta, hogy messze áll a valóságtól. „Jó lenne, ha annyi lenne. De az újságot el kell adni, én pedig már megszoktam, hogy összevissza írnak rólam a lapok. A lényeg, hogy négy napja egy új szerkesztőnővel dolgozom, és semmi problémánk nincs egymással."

Gáspár Győző bemutatta a hamarosan induló harmadik Győzike-show-t Forrás: MTI/Kollányi Péter

Győzike szerint Beának hamarosan indul egy új műsora, talán épp az RTL-csoport valamely csatornáján, ezért kérdéses, hogy ő visszatérhet-e az Édes életbe. „Minket kirúgtak a TV2-től, de hamar találtunk munkát. A feleségem aláírt a dzsungeles műsorba, a TV2 pedig inkább visszavett, mert tudja, hogy a nézettség csak Győzivel az igazi!" – reklámozta magát. Feleségével mindazonáltal pár napja már nem beszélt, mert Dél-Afrikába való érkezésük után nem sokkal elvették a telefonjukat.

„Amúgy pedig igenis keményen dolgozunk, én például megszereztem a Nagy Ő című műsor jogait, azt készítjük a saját gyártócégemmel. Május óta fut ez a projekt, egy Alex nevű férfi a főszereplő, ő egy magyar fiú, aki Mexikóban él. Szép lakása van, milliárdos gyerek, és ha beleszeret a párkereső show egy szereplőjébe, akkor kiviszi magával. Azzal indul az adás, hogy egy gyémántgyűrűt vesz, ez lesz a főmomentum, többször mutatjuk az ékszert" - lelkendezett Győzike. Több csatornával tárgyalt, az egyik rábólintott, úgy tűnik. A nevét nem árulta el, de úgy tudjuk, nem az RTL-csoport és nem a TV2-csoport lesz, amely leadja.

Arról, hogy milyen keresetek vannak a hazai valóságshow-kban, itt olvashat.