A Városfejlesztési osztály-ból ismert Amy Poehler fűről, kokainról, ecstasyról is mesél új önéletrajzi könyvében.

A Saturday Night Live-ban is sűrűn látott, a magyar nézők számára elsősorban a Városfejlesztési osztály Leslie Knope-jaként ismert Amy Poehler október 28-án jelenteti meg önéletrajzi könyvét, a Yes, Please-t, azok a részek azonban már most napvilágra kerültek, amelyekben drogfogyasztási szokásairól mesél.

A Golden Globe-díjas színésznő húszas éveiben rendszeresen fogyasztott keményebb szereket, kokaint és ecstasyt, ma már - kétgyermekes anyukaként - csak füvezik néha. "Betépve nem tudok előadni, vezetni vagy írni, így ma már marihuánából is kevesebbet fogyasztok, mint korábban" - írja.

Ma már csak füvezik, azt is kevesebbetForrás: AFP/Jason Merritt

Poehler a könyvben részletesen beszámol korábbi drogos élményeiről is: "A kokaint mindig szerettem, de valójában gyűlöltem. A kokain nagyszerű, ha általad alig ismert emberekkel akarsz lógni, és pingpongozni akarsz egész éjjel. Minden máshoz rossz, ráadásul a másnap is iszonyú kemény."

Az ecstasyról így vall: "Emlékszem az UCB komikus csoport csodálatos szilveszteri bulijára, ahol mindannyian táncoltunk és vizet ittunk és szerettük egymást. De emlékszem a másnapra is, amikor azt gondoltam, hogy nincs egy barátom sem, és annyira szomorú voltam, hogy el akartam süppedni a szőnyegben, és ott élni tovább."