Nagy színészek rettentően kínos reklámokban

David Duchovny orosz sörreklám
Vágólapra másolva!
A világsztárok közül legutóbb talán David Duchovny szívatta magát azzal, hogy elvállalt egy orosz sörreklámot, de láttunk már felháborító, kellemetlen vagy mai szemmel csak simán ciki reklámot más ismert emberektől is. Schwarzenegger dzsinnként őrjöngött, Ben Affleck a Burger Kingnél flörtölt, John Travolta meg két másik pasival fürdött - nézze meg mindet videón!
Vágólapra másolva!

David Duchovny

Aki lemaradt volna a sztoriról, David Duchovny pár hónapja elvállalta egy szibériai sör reklámját, ami miatt sokan úgy gondolták, hogy az orosz politikát támogatja az ukrán törekvésekkel szemben - holott ő csak azt akarta megmutatni, hogy mi lenne, ha családnevéhez hasonlóan ő maga is orosz lenne, balett-tanár vagy éppen űrhajós:

Audrey Hepburn

Hasonló felháborodást keltett annak idején a Gap 2006-os reklámja, amelyben Audrey Hepburn szerepelt - persze nem a színésznőt, hanem a céget érték a vádak, hiszen Hepburn akkor már tizenhárom éve halott volt. A rajongók pont emiatt rágtak be, annak ellenére, hogy a színésznő fia, Sean Ferrer áldását adta a reklámra, sőt később még egyre is. A jelenségről, a halottak reklámokban való szerepeltetéséről bővebben írtunk itt.

Neil Patrick Harris

Az Így jártam anyátokkal Barneyja napjaink egyik legjobb komikusa, ehhez képest egy teljesen humortalan reklámban tűnt fel korábban, amelyben az a legnagyobb vicc, hogy orvosként a betege arcán keresi a sztetoszkóppal a szívhangot. A történetnek helyet adó kórházban Harris egyébként az Old Spice-t ajánlgatta, hangsúlyozva, hogy recept nélkül kapható:

Hugh Laurie

A Doktor House címszereplője a nyolcvanas-kilencvenes években még komikusként volt ismert Nagy-Britanniában, Stephen Fryjal saját show-t vitt Egy kis Fry és Laurie címmel, játszott a Fekete Viperá-ban is - ennek ismeretében is idétlennek tűnik azonban az 1984-es reklám, amelyben egy Polaroid-géppel szerencsétlenkedett:

Matt LeBlanc

A Jóbarátok Joeyja a sorozat előtt a 7Up cseresznyés változatát reklámozta egy klipben, amelyben még meglehetősen esetlenül - de végül is sikeresen - próbálta felszedni az üdítőt eladó lányt. A mai szemmel már viccesen ható színezés mellett a vastag szemöldökű, kertésznadrágos csaj sem olyasvalaki, akit Joey Tribbiani mellett el tudnánk képzelni.

Sylvester Stallone

Egy időben a hollywoodi sztárok közül sokan vállaltak szerepet japán reklámokban, mert rengeteg pénzt kaptak érte, a hirdetés pedig sosem jutott el az Egyesült Államokba. Az internet elterjedésével azonban sok ilyen gyöngyszem előkerült, mint ez, amelyben Sylvester Stallone egy virágcsokorral mosolygott bárgyún, miközben virslik vagy grillkolbászok repültek szerteszét:

Arnold Schwarzenegger

A másik erőművész, Arnold Schwarzenegger abban az időben egy sereg vállalhatatlan reklámban feltűnt Japánban, amiről egy remek összeállítást is találtunk az interneten. E szerint a színész többször bújt egy őrjöngő dzsinn bőrébe, de olyan is előfordult, hogy fél kézzel cipelt magával egy autót, csak mert előtte megevett egy doboz gőzölgő tésztát:

Brad Pitt

A gazdag kaliforniai gyerekeknél elfogyott a Pringles, amitől teljesen kétségbeestek, de szerencsére találkoztak egy csapat csajjal, akiknek volt a chipsből - el is indulhatott hát a buli, az ismerkedés. Nagyjából így foglalható össze az a burleszkelemeket sem nélkülöző reklám, amelyben a fiatal Brad Pitt is feltűnt, ő volt az egyik félmeztelen bájgúnár a srácok között:

Bryan Cranston

A Totál szívás (Breaking Bad) későbbi főszereplője, a Golden Globe-díjas Bryan Cranston egy amolyan "Tíz fogorvosból kilenc ezt ajánlja" típusú reklámban tűnt fel pályája elején, csak éppen ő nem fogkrémet vagy műfogsorragasztót próbált rásózni a nézőkre, hanem egy Preparation H nevű terméket - ami pedig nem más, mint egy aranyérkenőcs.

Ben Affleck

Amikor Ben Afflecknek még furcsa haja volt, a Burger Kingnek dolgozott, és késő esti kiszállítást is vállalt, főleg, ha egy - a hangja alapján - csinosnak ígérkező lány rendelt tőle telefonon. Az ajtónál azonban így sem jutott tovább, mivel a kocsijában újra csörgött a telefon - ezúttal azonban az apja volt, aki csak arról érdeklődött, hogy mikor ér haza:

Meg Ryan

Fiatalkorában szintén a Burger King egyik reklámjában tűnt fel Meg Ryan, aki a korai filmjeiből ismert bájjal, de kissé még túlzott gesztusokkal, idegesítően magyarázott a kamerának a gyorsétteremlánc egy játékáról, amelyben egymillió dollárt lehetett nyerni. A vágóképeken közben egy hamburgert pakoltak össze patetikus zene közben:

Leonardo DiCaprio

A tinilányok későbbi bálványa kiskamaszként egy egészen idióta reklámban tűnt fel, amelyben egy rettenetesen hangosan pukkanó rágót ajánlgatott kortársainak. A végén a hangerőtől még az óriási hangfalak is felrobbantak, DiCaprio haja pedig szétesett, pedig már akkor is gondosan, középen elválasztva hordta:

Elijah Wood

A Gyűrűk Ura későbbi főszereplője, a Zsákos Frodót játszó Elijah Wood sem lehet büszke arra a reklámra, amelybe valószínűleg még a szülei erőszakolták bele. Ő nagyot csodálkozott, amikor elszállt az elé tett brokkoliról a sajtszósz, és a nélkül persze meg sem volt hajlandó enni - mire a sajtszósz visszarepült a gyerekek által hagyományosan gyűlölt zöldségre:

John Travolta

DiCapriónak és Woodnak még elnézhető gyerekkori kilengése, John Travolta azonban már biztosan nagykorú volt, amikor elvállalta ezt a mai szemmel már hihetetlenül ciki szappanreklámot. Két sporttársával nemcsak hogy dalban próbálta eladni a terméket, de még illusztrálta is annak hatékonyságát, a cimborákkal rögtön beugrott a zuhany alá:

Jet Li

Jean-Claude Van Damme két kamion között spárgázott egy Volvo-reklámban, Chuck Norris pedig egy róla gyártott mém miatt ütött le két gyereket, hogy aztán mellékesen egy doboz Mountain Dew-t is elvegyen tőlük. Vannak tehát akciósztárok, akik szívesen viccet csináltak magukból - Jet Li sörreklámjában viszont nem éreztük annyira az öniróniát, amitől inkább lett kínos, mint vicces: