Kállai-Kiss Zsófi: Nekünk ez olyan, mint egy sportolónak az olimpia

Kállai-Kiss Zsófi, X-Faktor
Kállai-Kiss Zsófi, X-Faktor
Vágólapra másolva!
Négy évvel ezelőtt már szerepelt azt RTL Klub tehetségkutatójában, de akkor nem sikerült bejutnia az élő adásba. Ezúttal Little G mentoráltjaként került be az X-Faktor legjobbjai közé, az október 18-i élő show-ban ő is bizonyíthat. Az énekesnő az Origónak elmesélte, hogy mivel foglalkozott az elmúlt időszakban, és mi motiválta abban, hogy újra a mentorok elé álljon.
Vágólapra másolva!

Milyen érzés volt, mikor közölte veled a mentorod, hogy számít rád az élő adásban?

Abban a pillanatban, mikor kimondta, számomra érthetetlen volt az egész, mert biztos voltam benne, hogy kiestem. Ott álltam a várakozóban és végignéztem, hogy a három versenyző örül, én pedig biztos voltam abban, hogy ők hárman jutottak tovább. Értetlenül álltam előtte, hogy miért így kell megtudnom, már az izgalom sem maradt meg bennem, hogy most akkor továbbjutok vagy nem. Egyértelmű volt a kiesésem számomra, úgy mentem be a mentoromhoz, hogy nyilvánvaló, mit fog mondani. Mikor Little G elmondta, hogy továbbjutottam, többször visszakérdeztem, percekig kérdezgettem, hogy biztos-e. Mikor elhittem, feltört belőlem a sírás, pontosabban az a feszültség, ami a verseny alatt folyamatosan gyűlt bennem. Megkönnyebbülés volt az egész, nagyon nagy boldogsággal párosulva.

Most hogy érzed magad? Újra előkerült a feszültség és az izgalom az élő adások miatt?

Nem lehet összehasonlítani a két érzést, a mentorházban egy olyan izgalom volt, amiben volt jócskán félelem is, most pedig inkább izgatottságot érzek. Most úgy vagyok vele, hogy szeretnék ott állni a színpadon és szeretném megmutatni, mire vagyok képes. Ugyanúgy kieshetek most is, mint a múlt alkalommal, de ebben a jelenlegi szituációban most már jobban otthon érzem magam. Mások a körülmények, nem két ember ízlésének kell megfelelni a mentorházban, hanem van közönség, ami nekem előadói szempontból nagyon fontos.

Fontos szempont számára, hogy közönség előtt énekeljen Forrás:Hámori Zsófia/Life.hu

Hogyhogy újra eljöttél? Mi motivált, hogy még egyszer megpróbáld?

Mikor először kiestem, már akkor tudtam, hogy visszajövök. Akkor még azt hittem, hogy a következő évadban, de mégsem kapkodtam el. Kivártam, míg hangilag is készen állok, és azt mondom, hogy ki tudok állni a színpadra félelem nélkül, sőt meg is szeretném mutatni azt, ami bennem. Azért vártam ennyit, mert a személyiségem és a hangom is most ért meg a feladatra.

Tudatosan készültél a visszatérésre? Képezted a hangodat?

Sajnos pont úgy alakultak a dolgaim, hogy nem volt hozzá sem energiám, sem anyagi hátterem, így nem jártam énektanárhoz, autodidakta módon készültem. Rengeteg koncerten voltam, és sok olyan kollégám volt, akiktől tudtam tanulni, és akik szívesen segítettek is nekem. Farkas Gábor Gábriellel együtt estünk ki az elő szériából, és gyakorlatilag ő apáskodott felettem és segített szakmailag is az elmúlt négy évben. Volt kitől tanultam, és még ha nem is tanároknál, a tudatos készülés megvolt.

A célod, hogy megnyerd, vagy elégedett lennél akkor is, ha a legjobb háromig eljutnál?

Az első meghallgatáson fogalmaztam meg először, és azóta is tartom magam ahhoz, hogy én mindig csak a következő fordulóra gondolok. Nem szeretnék arra gondolni, hogy mi lesz ha kiesek, vagy mi lesz, ha megnyerem, a célom mindig a következő lépés maximális teljesítése.

Az idei szériában Little G lett a 25 év felettiek mentora. Milyen a viszonyotok, ismerted esetleg korábban is?

Személyesen nem, egyszer még nagyon régen, mikor még nem foglalkoztam egyáltalán zenéléssel, akkor egyszer hallottam őt itthon koncertezni, de erre nem emlékeztem, egy ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet, mikor kiderült, hogy együtt fogunk dolgozni az X-Faktor-ban. Nekem ez elsőre nem állt össze. Nagyon hálás vagyok neki, és végtelenül boldog vagyok attól, hogy őt kaptam. Zseniális ember és előadó, és minél többet próbálunk együtt, annál biztosabb vagyok abban, hogy nagyon jól jártunk vele.

Kállai-Kiss Zsófi és Horányi Juli együtt próbálnak Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

Sokaknak ismerős lehetsz azért is, mert az elmúlt években zenével, énekléssel foglalkoztál.

Igen, és ezt vállalom is, nem hiszem, hogy ebben bármi titok lenne. Zavarnak az olyan cikkek és hozzászólások, hogy én már énekes vagyok, mit keresek ebben a műsorban, és ezt megkapja Jonathan és Juli is a csapatunkban. Nekünk ez olyan, mint egy sportolónak az olimpia. Nyilván oda is azok mennek, akik sporttal foglalkoznak az életükben és meg szeretnék mutatni, mire képesek. Én énekléssel foglalkozom, és eljöttem egy énekversenyre, ezzel szerintem nincs semmi probléma. Az Orfeum, a pesti mulatónak vagyok az énekese négy éve, és emellett művészeti munkatársként is részt veszek műsorszerkesztésben, koncertszervezésben és segítek showműsorok és tematikus estek rendezésében.

Ezt a munkát most gondolom fel kell függesztened az élő adások miatt. Könnyen elengedtek?

Maximálisan megértik és támogatnak mindenben, úgyhogy nagyon jó, mert nem állítottak keresztút elé, hogy döntsem el, mit választok, a tehetségkutatót vagy a munkahelyet. Jó ezt tudni, és jó úgy itt lenni a műsorban, hogy mögöttem állnak, és ha esetleg kiesek, akkor visszavárnak.