Nem a szereposztó díványon dőlnek el a dolgok

Hugh Laurie castingvideo
Vágólapra másolva!
Legutóbb a Trónok harca egyik szereplője, Jason Momoa különös castingvideóját kapta fel az internet, de persze más színészeknek is kellett már tesztfelvételen játszaniuk, mielőtt megkapták az adott szerepet. Dühös Matthew Fox, flegma Hugh Laurie és az Office szerepeire sikertelenül pályázó ismert színészek – nézze meg őket!
Vágólapra másolva!

Ahogy arról a TV GO is beszámolt, Jason Momoa a maori harcosok táncát adta elő egy meghallgatáson, amivel meg is győzte a Trónok harca szereplőit, hogy alkalmas Khal Drogo szerepére. Lássuk, más színészek mivel próbálkoztak, mit tettek azért, hogy ők kapják meg azt a szerepet, amelyben mást ma már el sem tudunk képzelni.

Maisie Williams és Sophie Turner (Trónok harca)

A Trónok harca szereplői közül nem csak Jason Momoa castingvideója szivárgott ki, megnézhetjük azt is, hogy a Stark testvérek, Arya és Sansa megformálói, Maisie Williams és Sophie Turner mivel rukkoltak elő a meghallgatáson. Az 1997-ben született Williamsnek ekkor már több produkció volt a háta mögött, az 1996-os Turnert viszont csak egy mozi- és egy tévéfilmben láthattuk a Trónok harca előtt.

Matthew Fox (Lost)

Matthew Fox az olvasópróbán igen meggyőzőnek tűnt a dühös Sawyer szerepében is, hisz még az erek is kidagadtak a nyakán, és majdnem neki is ment a kollégájának, akivel összeolvasta a szöveget. Az alkotók mégis inkább Jacket látták benne, amit kellően zavarodott monológjának köszönhetett – ez látható a videó második felében, nagyjából 1.45-től.

Hugh Laurie (Doktor House)

Ma már elképzelhetetlennek tűnik, hogy doktor House-t más is játszhatta volna, mint Hugh Laurie, olyannyira összeforrt a figurával, hogy korábbi, komikus szerepeit már hitetlenkedve nézzük. A meghallgatáson is hozta a flegma, unott karaktert, bár első látásra kissé talán modorosnak tűnik – az alkotók azonban biztosan érezték, hogy mit lehet ebből kihozni a képernyőn.

Az Office színészei

2003 őszén három hónapon keresztül castingoltak az Office alkalmazottai szerepére, míg végül sikerült kiválogatniuk a megfelelő színészeket, akik nagyjából 1.45-től mutatkoznak be az alábbi videóban. Előtte viszont kiderül, hogy Dwight Schrute szerepére Seth Rogen és Patton Oswalt is pályázott annak idején, Bob Odenkirk pedig Michael lett volna – a készítők azonban előbbi szerepre Rainn Wilsont, utóbbira pedig Steve Carellt szemelték ki.

Blake Lively (A pletykafészek)

Blake Lively is jól hozta a válogatáson Serena van der Woodsen karakterét, aki sokszor bajba kerül, de bájának köszönhetően mindig sikerül is kikeverednie belőle – azt is elhisszük róla, hogy mindig, minden körülmények között eléri, amit akar.

Miley Cyrus (Hannah Montana)

Miley Cyrus már kislányként remekül hozta az idegesítő amerikai tinicsajt, amivel többször is megnevettette a meghallgatáson tartózkodókat, 2.32-től pedig az látható, hogy apjával, Billy Ray Cyrusszal is megmutatta magát a castingon – akit egyébként szintén beválogattak a sorozatba, ott ugyancsak Miley apját játszotta.

Aaron Paul (Totál szívás)

A Totál szívás (Breaking Bad) karakteres szereplője volt az alakításáért három Emmy-díjjal is jutalmazott Aaron Paul, aki a főszereplő, Walter White egykori diákját alakítja, segít a drogügyletek lebonyolításában. A castingvideó alapján ezt már külsőre is elhisszük neki: