Remekül teljesített a Sztárban sztár döntője

Till Attila és Pál Dénes a Sztárban sztár döntőjében
Vágólapra másolva!
A 43. héten a TV2 zenés show-műsorát, a Sztárban sztár-t nézték a legtöbben, az X-Faktor a második helyre szorult, amihez a Játék határok nélkül-nek is lehet köze. 
Vágólapra másolva!

A múlt héten a Sztárban sztár döntője (amelyet Pál Dénes nyert) vonzotta a legtöbb nézőt, a teljes lakosságból 1 millió 695 ezren voltak rá kíváncsiak, ami 33,6 százalékos közönségarányt jelentett a TV2-nek. A műsor felhúzta az utána induló Rising Star-t is, e mellett átlagban 1 millió 144 ezren tartottak ki.

Az X-Faktor szombati adása 1 millió 402 ezer embert érdekelt - ezzel szemben ment az M1-en a Játék határok nélkül, amely az első adáshoz képest bő 100 ezerrel több nézőt vonzott, a teljes lakosságból 723 ezren követték, a 18-49-es korcsoportból nagyjából 300 ezren, amivel az adott idősávban a TV2-t is megelőzte. A heti 15-ös toplista így alakult, ezen minden műsor csak a legnézettebb adásával szerepel, a Játék határok nélkül még éppen befért:

Forrás: Nielsen Közönségmérés

A fontosabb fogalmak

Nézőszám (AMR)
Ez a tévéműsorok jellemzésére szolgáló talán a legfontosabb mutató. Azt meséli el nekünk, hogy az elejétől a végéig összesen mennyi nézője volt az adott műsornak.

Közönségarány (SHR)
Azt mutatja, hogy az éppen tévézők hány százaléka nézte az adott műsort. Minél nagyobb ez a szám, annál büszkébb a csatorna.

A szombat és vasárnap esti nézettség alakulását, vagyis a hétvégi show-műsorok nézettségét külön mutatjuk az alábbi grafikonokon, az ábra fölött mozgatva az egeret felugrik a pontos időpont és az akkori nézőszám:

A heti közönségarányt tekintve a 43. hetet az RTL Klub nyerte, az éppen tévézők közül átlagosan a teljes lakosság 16 százaléka, a 18-49-es korcsoportnak pedig 17,2 százaléka kapcsolt ide a hét nap alatt. A diagramon az egeret mozgatva kirajzolódnak a pontos százalékok, amiből az is kitűnik, hogy az M1-et hagyományosan inkább az idősebbek, a Cool TV-t és az F+-t pedig a fiatalabbak nézik - a két korcsoportot összehasonlítva ugyanis ezeknél a csatornáknál módosult a sorrend.