Ifjúsági- és sportcsatornával bővül a közmédia kínálata

Vágólapra másolva!
2015-re két csatornával bővül az MTVA portfóliója, indul a Petőfi TV és az M4 Sport.
Vágólapra másolva!

Jövőre két új csatornával bővíti kínálatát a közmédia: a Petőfi TV a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd, míg az M4 Sport csatorna a 16 kiemelt magyar sportággal foglalkozik, továbbá nemzetközi sporteseményeket is közvetít.

Képi világában is új lesz a Petőfi TV

A tervek szerint 2015. március 15-én induló Petőfi TV jelentős részben saját gyártású tartalommal, fesztiválok, koncertek és más szórakoztató programok élő közvetítéseivel, valamint a fiatalok mindennapjait érintő filmekkel és ismeretterjesztő filmekkel kíván "a magyar fiatalok hasznos napi tévéjévé" válni. Az MTVA közleménye szerint a csatorna képi világában, ritmusában és hangvételében is merőben új lesz a magyar közszolgálati televíziózásban, alkalmazkodik a mai fiatalok médiafogyasztási szokásaihoz, beleértve az internetet - különösen a közösségi médiafelületeket -, illetve az okostelefon-alkalmazásokat is.

Lesz magyar sporttörténeti sorozat is

Az M4 Sport csatorna a sportesemények közvetítése mellett tervezi például a magyar sporttörténet feldolgozását, valamint az utánpótlás-események műsorra tűzését is. A csatorna elindításához egy előkészítő csapatot is felállítottak, hogy a tervek szerint 2015 nyarán megkezdhessék a sugárzást az új főszerkesztő, Szujó Zoltán vezetésével. A projektről feltételes módban már írtunk korábban.