Puha volt az RTL Klub

Celeb vagyok, kemény próba, élő állattal a szájban
Vágólapra másolva!
A Celeb vagyok, ments ki innen! eredeti verziójában, az I'm a Celebrity...Get Me Out of Here! című realityben néha keményebb feladatokat kapnak a játékosok: a felvételeket elnézve megállapíthatjuk, hogy celebjeinket több esetben kíméli az RTL Klub. A Dél-Afrikában táborozó magyarok bátorságpróbái és kincsvadászatai látványosak, de ugyanazt a feladatot néha könnyített verzióban kell megoldaniuk.
Vágólapra másolva!

Szájba venni vagy szájban tartani

Az RTL Klub harmadik szériájában Gáspár Laci és Fördős Zé hasonló feladatot kapott, mint a külföldi széria két játékosa 2010-ben, az ottani tizedik évadban. A celebek elé különböző fajtájú, élő csúszómászókat hoztak, amiket a szájukban kellett tartaniuk meghatározott ideig. Minél többféle állatot kaptak be, és minél tovább tartották a szájukban a bátorságpróbán, annál több csillagot vihettek a táborba csapattársaiknak.

A Sebestyén Balázsék által vezetett szériában megelégedtek azzal, hogy a versenyzők ráharapnak, és félig kilógatják szájukból a kapálózó ezerlábút vagy tekergő kígyót, míg a feladat eredetijében a csukott szájukban tartották életben az afrikai óriáscsótányt vagy a méretes pókokat a játékosok. Persze csak azokat, amik egészben belefértek, mert egyre gusztustalanabb és nagyobb rovarok érkeztek a verseny során.

Gáspár Laci még a könnyített verzióra is alig bírta rászánni magát Forrás: VolgyiAttila.hu/Volgyiattila.Hu

2010-ben Alison and Kayla hosszasan szenvedtek a feladattal, az állatok legtöbbjét sikerült a szájukba tömni úgy, hogy azok ki se látszódjanak. Más egy férget szájban tartani, és egész más egy időre teljesen eltűntetni. Gáspár Laciék feladatmegoldása itt megtekinthető, alább pedig a brit széria modellje és egykori Big Brother játékosa teljesít.

Egész testen vagy csak egy részén

Az RTL Klub dzsungeles realityjében gyakran előfordult az eddigiekben, hogy a játékosokat összezárták különféle állatokkal, Bódi Sylvi például befeküdt egy üvegkoporsóba, majd három vödörnyi óriáscsótányt öntöttek a felsőtestére és a fejére.

Bódi Sylvi felsőtestét lepték el az állatok Forrás: VolgyiAttila.hu/Volgyiattila.Hu

Szintén az utolsó bátorságpróbán került közel a csúszómászókhoz Erdei Zsolt, Madár, akinek a feje egy átlásztó búrában volt, melybe tekergő kígyókat, kukacokat és lárvákat szórtak. Neki tehát nem teljes testfelületén izegtek-mozogtak a dél-afrikai rovarok és hüllők. Bódi Sylvi teljesítményét itt, Erdei Zsoltét pedig itt lehet végignézni.

Madár csak a fejére kapta az élőlényeket Forrás: VolgyiAttila.hu/Volgyiattila.Hu

2009-ben az I'm a Celebrity-ben hasonló feladatot kapott egy játékos, azzal a különbséggel, hogy őt egy emberformájú áttetsző dobozba zárták be, és fokozatosan telítették fel a kis helyet élőlényekkel. Ebben a verzióban nem volt menekvés, az állatok pedig egyszerre rohangáltak fel a lábán, csípkedték a karját és a hátát, valamint mászták meg a fejét, vakarózni sem tudott. Az egész testét körbejárták a rovarok és hüllők, közben még a végtagjait sem bírta megmozdítani.

Csendes tó vagy mocsaras akadálypálya

Szabó Zsófiék hasonló feladatot kaptak a dzsungelben, mint Katie Price modell 2009-ben: mindkét szériában zavaros, hideg vízbe kellett ereszkedni és a megfelelő tárgyakat kihalászni, majd azokért járt a jutalom. A magyar verzióban műanyag kacsák százai közül kellett megtalálni a kóddal ellátott darabokat, a két dzsungellakó a sárga játékok közt keresgélt hosszasan a barnás árnyalatú, növényekkel körbevett tóban. Nem volt sem erős hullám, sem különösebb mélyedés vagy nehezítő akadályok, a hideg víz tűnt a legnagyobb ellenségnek a kincsvadászat során.

Szabó Zsófi műanyag kacsákat kergetett a hideg vízben Forrás: VolgyiAttila.hu/Volgyiattila.Hu

A dzsungeles reality eredetijében nem volt ilyen egyszerű a vizes feladat, a versenyzőnek a hideg, zavaros vízben meg kellett küzdeni a bogarakkal és rovarokkal, valamint a mocsaras rész szagától végig rosszul volt, többször káromkodott is. Így próbálta meg kihalászni a megfelelő sárga gömböket, néhányért a barnás árnyalatú víz alá is le kellett buknia, a partra cipelést pedig keresztbe tett farönkök nehezítették, melyek alatt át kellett bújni. Idővel a gömbgyűjtő háló is egyre magasabbra emelkedett, így Katie-t az idő is keményen sürgette, a végén így is csak ugrálva tudta behelyezni a sárga labdaformát a hálóba.