Roppant kellemetlen pillanatok a Való Világban

vv7, Zsuzsa
Vágólapra másolva!
A stáb újabb gonosz húzása következtében kiderült, hogy a latin valójában az angol nyelv, a Hold és a Vénusz egy csillag, és az idő tényleg relatív.
Vágólapra másolva!

A Való Világokba beválogatott szereplők java nem a szellem óriásaiból kerültek ki soha, de most a szerkesztők is besegítettek egy kicsit, ugyanis műveltségi kvízre került sor a villában. Dani még tudta, hogy Arrabona római település volt a mai Győr területén, de a társak képtelenek voltak arra, hogy kiszámolják, két óra hány másodperc (720-ra tippeltek).

Laci és Vikcsu egy szimpla asztronómiai vizsgán bukott nagyot: utóbbi szerint a Sarkcsillag a Földhöz legközelebbi csillag, társa utólag ezt a rossz választ korrigálni próbálta, rosszul, mert a Holdat nyögte be (a Sarkcsillag, Ursae Minoris, Polaris sárgásfehér színű óriás, 431 fényév távolságra van a Földtől, a Hold pedig nem csillag). A kint izguló társak sem voltak a helyzet magaslatán, ők az Esthajnalcsillagot mondták volna be, ami ugye a Vénusz bolygó.

Zsuzsa aggódva nézi a képernyőt Forrás: RTL II

Latin szentenciákban sem brillíroztak a VV7 szereplői, pedig a stáb nem egy bonyolult szöveggel jött. A „Veni, vidi, vici" Zsuzsa szerint angolul van, mert a veni az már majdnem very, de Reni rájött, hogy latinul lehet. „Hogy mit jelent? Itt a lét a tét" – adta meg a helytelen választ. Vikcsu a végén tippelgetve véletlenül kitalálta, hogy a mohácsi csatában a törökökkel kellett szembenéznie a magyar seregnek, eztán pogózva, ugrálva úgy ünnepelt a csapat, mintha Nobel-díjat kapott volna.

Ma este egy korábbi VV-nyertes megy be a műsorba - részletek itt.