Megint Zámbó Jimmy szelleme lengte be a Rising Star stúdióját

Rising Star
Vágólapra másolva!
Szabó Anitát a zsűri ejtette ki: ha közönségen múlt volna, benn van a 12-ben. Peter Srámek kedvence, Zámbó Jimmy dalával jutott be a 24-be, a stílus most sem változott, de láthatóan sok idős tévéző vevő az érzelgős-teátrális lassú számokra. Alakul a TV2-es show mezőnye.
Vágólapra másolva!

Egy origós cikk emlegetésével kezdődött a Rising Star december 7-i adása, Pásztor Anna és a műsorvezetők felidézték azt, amikor a zsűritag hajába biggyesztett díszítőelemekkel foglalkoztunk alaposabban.

Az élcelődés után már kezdődött is a show, Beny és Michel produkciójával, akik azonban pont azt a kubai zenét hozták, amit korábban is – félő, hogy csak ehhez értenek, igaz, ez is valami. Szerény eredményük, a 28% után nyilvánvaló volt, hogy a Sárközi-testvérek mennek tovább, így is lett, noha gyámoltalan, bizonytalan és itt-ott hamis produkciójuk hallatán nem jósolunk nekik hosszú jövőt a 12-es mezőnyben. Egyértelmű, hogy a 77% fiatal, tiszta lényüknek szólt, mert ez sehol a világon nem volt élő show-ba való.

Szabó Anita viszont kiváló hangi adottságokkal rendelkezik, tempós, erős előadását az sem rontotta le túlzottan, hogy kisfilmje egy tolakodó és erőszakos reklám volt, köszönhetően az egy-két éve engedélyezett termékelhelyezésnek. Pásztor Anna időzített bombaként definiálta, de két zsűritag ellene voksolt, és ez döntött egyedül a teátrális Heiser Ádám mellett. Ő mind a négy ítész szavazatát bezsebelte, ha csak kettőt visz, akkor riválisa a továbbjutó. Szabó összeomlott, megszólalni sem nagyon bírt.

Gondi Helén boldog, ő már benn a 12-ben Forrás: TV2

Gondi Helén következett, 77%-ot ért el, ami igen magas, persze kisfilmjében volt emóciókat kiváltó kisgyerek, Mikulás-ajándék, illetve Caramel, aki támogatóként lépett fel. Orsovai Renáta szintén vállalható produkcióval érkezett, de két zsűritag ellene voksolt, igaz, nélkülük is elmaradt volna két százalékponttal riválisától.

Srámek most épp nem Jimmyt énekelt - Jimmy stílusában Forrás: TV2

Peter Srámek kedvence, Zámbó Jimmy dalával jutott tovább a Rising Star castingadásában, a szlovák fiú most a Ghost betétdalával jött, térdig ért a nyál a színpadon, szörnyen mesterkélt volt, ennek ellenére magas számot ért el. Mind a négy zsűritag mellette voksolt, talán szükség van a szlovák és szlovákiai magyarok bevonására a show-ba. „Másik dal, másik stílus", mondta róla Feke Pál, noha pont ugyanabban a stílusban nyomult, mint korábban. „Nem volt jele a jimmyzmusnak", kommentálta a fellépést Mező Misi, holott épp annyira maníros és zámbós volt, mint előzőleg. Hogy mennyire volt így, azt Kero szavai bizonyították, ugyanis a kieső Fórizs Olivérnek annyit mondott, hogy „Petert segítette Jimmy is, van ez így."

A legényke maga sem hitte el Forrás: TV2


Udvarias Anna a Flashdance című filmmel ismertté lett Irene Cara által előadott dalt, a What a Feeling-et énekelte, dinamikusan, jól, a zsűri szerette is. Ellenfele az a Király Martina volt, aki épphogy bejutott a 24-be - de most nem sikerült vennie az újabb akadályt. Kero szerint ő nem ebbe a versenybe való, és ebben van igazság, nehezen tudna hetente rivalizálni a sikeréhes fiatalokkal.

Ádám Krisztián zsebre tette a közönséget Forrás: TV2

"Hopelessly Devoted to You" - énekelte Mráz Anita a végén, élvezhetően, viszonylag tisztán, és nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy bejusson, igazából Kerón múlt, ő nemet nyomott. Ádám Krisztián viszont négy igent kapott, a közönség is szerette, így ott van a döntőben.

Jövő héttől egyenes kiesés jön, a párbajoknak így vége.

Pásztor Anna-interjúnkat itt olvashatja, Mező Misivel pedig itt interjúztunk.