2014 legnagyobb tévés botrányai

Kaley Cuoco, Agymenők
Vágólapra másolva!
Tavaly nem voltak komolyabb balhék a külföldi tévéiparban, idén azonban szép számmal akadtak: Bill Cosbyt és a Hetedik mennyország színészét, Stephen Collinst is molesztálással vádolták, sok színésznő meztelen fényképe szivárgott ki a netre, Charlie Sheen pedig ismét fura dolgokat kezdett művelni.
Vágólapra másolva!

Bill Cosbyt perbe fogták

Bill Cosbyt már 2005-ben feljelentették szexuális zaklatásért, de akkor peren kívül meg tudott egyezni a sértettel. Idén november-decemberben azonban több nő is jelentkezett hasonló vádakkal, december 2-án Judy Huth perbe is fogta az Egyesült Államok-szerte ismert tévésztárt – azt állította, hogy Cosby 1974-ben molesztálta, amikor a nő még csak 15 éves volt. Az ügyészség december 16-án jelentette be, hogy a vád alapján nem lehet bírósági ügyet indítani, mert a tett már elévült – Cosby renoméjának azonban semmiképp sem tett jót az eset.

Több nő állítja, hogy gyerekként molesztálta Forrás: AFP/Stan Honda

Stephen Collinst is megvádolták

A New York-i rendőrség októberben kezdett nyomozni a Hetedik mennyország lelkésze, Stephen Collins ügyében, miután napvilágra került egy hangfelvétel, amelyen a színész elismerte, hogy korábban kislányokat molesztált. Később jelentkezett az egyik sértett is, aki tízéves volt, amikor – elmondása szerint – Collins arra kényszerítette, hogy fogja meg a péniszét. Az eset miatt a férfit kirúgták az éppen forgatott Ted 2-ből, és a színészszakszervezet is visszavonta a tagságát. Decemberre már ő maga is elismerte a vádakat.

Jelenleg is folyik ellene a nyomozás Forrás: KPA/ Northfoto/(C) Central Europe Rights/ Northfoto/The Wb

Kényes ügybe keveredett a Csajok színésznője

A Csajok alkotója és főszereplője, Lena Dunham is hasonló ügybe keveredett, bár az ő esetében egyértelmű volt, hogy csak a konzervatív média fújja fel a dolgot. Egyszerűen annyi történt, hogy önéletrajzi könyvében, a Not That Kind of Girl-ben leírt egy sztorit hétéves korából, amikor elkezdte érdekelni a saját teste, és kíváncsi volt rá, hogy a húgának is ugyanaz van-e a lába között, mint neki. Bizonyos lapok ezt már úgy tálalták, hogy Dunham molesztálta a kislányt, mire a színésznő rendesen ki is akadt.

Kiakadt a mondvacsinált vádakon Forrás: AFP/Jason Kempin

Színésznők meztelen fotói lepték el a netet

Október 31-én több hollywoodi sztár privát fotói jelentek meg az interneten, egy hacker ugyanis feltörte a lementett képeket, és azon nyomban közzé is tette őket. A legtöbben talán Jennifer Lawrence meztelen fotóira voltak kíváncsiak, de az áldozatok között volt jó néhány tévés színésznő is – többek között az Agymenők Pennyje, Kaley Cuoco, a Chuck-ban és a Dexter-ben is látott Yvonne Strahoski, valamint a Glee-ből ismert Lea Michele. Az esetről itt írtunk bővebben, azóta több hasonló támadás is volt.

Kaley Cuocóról is kerültek ki pikáns képek Forrás: ABC

A Sony rendszerét is meghackelték

A Sony Pictures Entertainment rendszerét a hálaadás utáni napokban érte komoly támadás: több bemutatás előtt álló film került fel a netre, ellopták az új James Bond-film forgatókönyvét, és többek között Sylvester Stallone személyes adatai is kiszivárogtak. Napvilágot láttak a cég vezetőinek e-mailjei is, amelyek között szintén volt pár kínos: Amy Pascal társelnöktől például több rasszista felhangú levél is kikerült, az egyikben Obamán viccelődött, egy másikban a fekete csecsemőket örökbe fogadó sztárokat froclizta.

Napvilágot láttak a személyes adatai Forrás: AFP/Loic Venance

Charlie Sheen megint megbolondult

A Két pasi – meg egy kicsi idején elég komoly ámokfutást rendezett, aztán egy darabig nem lehetett róla különösebben hallani, idén azonban ismét fura dolgokat kezdett el művelni. Készítettek róla egy fotósorozatot, amelyen szemmel láthatóan valamilyen szer hatása alatt van, majd volt egy fura medencés balesete is. Az i-re a pontot a fogorvosánál történt eset tette fel, amikor Sheen állítólag megfogta az asszisztensnő mellét, majd késsel fenyegette a dokit – a nő be is perelte, a színész szerint kicsinyes bosszúról van szó.

Megint elkezdett fura dolgokat művelni Forrás: FX

Gyermekmolesztálás miatt állítottak le egy valóságshow-t

A TLC-n véget ért a South Park-ban is parodizált Honey Boo Boo színre lép. Az ok: a címbeli kislány anyja – akinek szintén volt szerepe a történetben – összejött egy olyan férfival, aki tíz évet ült amiatt, hogy orális szexre kényszerített egy nyolcéves kislányt. Az esetről itt számoltunk be, azóta pedig bizonyító erejű fénykép is készült, noha az asszony végig tagadta, hogy együtt lenne a férfival.

Levették őket a műsorról Forrás: WireImage/2012 JB Lacroix/Jb Lacroix

Balhék itthon is voltak a tévében, ezekkel a napokban jövünk.