Rettentő, gyilkos hely lett a színes, kedves városból

Homeland
Vágólapra másolva!
Egy akciókkal teli, terrorizmussal foglalkozó tévésorozat miatt morognak a pakisztániak.
Vágólapra másolva!

Az itthon is vetített Showtime-sorozat, a Homeland húzta ki a gyufát pakisztáni diplomatáknál, ugyanis úgy látják, hogy ez Emmy-díjas széria negyedik évadjában egészen másképp festik le Iszlámábádot, mint amilyen valójában. A sorozatban szerintük a város egy antidemokratikus, terrorizmust támogató, pokoli hely, az országot pedig barátságtalan és buta emberek lakják, ez pedig igen negatív kép Pakisztánról, amely – mint azt a washingtoni nagykövetségük szóvivője is jelezte – az Egyesült Államok partnere és szövetségese.

Homeland, pakisztáni jelenet, hullák az utcán Forrás: Showtime

A pakisztáni diplomácia a Homeland producereit is megkereste a panasszal. Úgy vélik, fővárosuk egy nyugodt, festői, eleven hely, szép hegyekkel, szemben azzal a képpel, amit sugallnak, miszerint tetemek hevernek szanaszét véres bombamerényletek után.

A szóvivő szerint a nyelvvel is probléma van, mert a sorozatban a legtöbb pakisztáni szereplő angolul beszél egymással, ami nem reális. Ha viszont urdu nyelven kommunikál két karakter, akkor azt rossz akcentussal teszi, gyakran nem megfelelő szavakat használva.

A sorozat pakisztáni jeleneteit (jóformán végig a negyedik évadot) Dél-Afrikában forgatták.