A Való Világ játékosai a korábbi szériákban sem vonták meg maguktól a szexet, nem meglepő tehát, hogy a hetedik szériában is szerepet kap az erotika, a vágy és a meztelenkedés. A villalakók szexuális vágyai Hevesi Krisztina szerint egészségesek, és semmiben nem különböznek a hétköznapi emberi viselkedéstől, az egyetlen dolog, ami miatt furcsállhatjuk, hogy aktus közben veszi őket a kamera. A szexuálpszichológus az Origónak elmondta, hogy a lakók által megélt megfigyeltség váratlan irányba mozdíthatja el a viselkedést, így hát nem biztos, hogy a játékosok valós énjüket mutatják a szexualitás terén.

A nézők egy része felháborodik azon, hogy a villa falain belül a játékosok könnyedén flörtölnek egymással, szexuális kalandokba bonyolódnak, meztelenkednek vagy maszturbálnak. Többször éri őket kritika laza erkölcsük miatt, noha egyáltalán nem biztos, hogy a valós életben is így élik meg a szexualitást. A hetedik szériában Fanni és Dennis esett egymásnak többször, Edina és Laci közt is történtek dolgok a paplan alatt, de a többiek közt is csattant már el jónéhány csók.

Hevesi Krisztina szerint nem lehet biztosan kimondani, hogy a játékosok ilyenek a valóságban isForrás: RTL Sajtóklub

"A megfigyeltség tudata váratlan irányokba mozdíthatja el a valóságshow játékosait, előre nem lehet megmondani, hogy ki miként fog reagálni a kamerákra és a beszűkült környezetre. Lehetséges, hogy egy felszabadult, vagány ember megszeppen a bezártságtól, mások pedig éppen a félénkséget, zárkózottságot vetik le magukról ebben az extrém helyzetben. A benti viselkedésből nem lehet biztosan megmondani, hogy ugyanígy cselekednének-e a valóságban is. Mindkét lehetséges tényező befolyásolhatja a szexuális viselkedésüket: az egyik az, hogy nem tudnak megfeledkezni a kamerákról, így folyamatosan szerepet játszanak, meg akarnak felelni a nézőknek, illetve a másik, hogy túlságosan eleresztik magukat és nem érdekli őket, hogy a tévében szerepelnek" - magyarázta.

Zsu és Dennis erotikus táncaForrás: RTL Sajtóklub

Hevesi Krisztina szerint szerepjátékot játszanak a lakók, azaz meg akarnak felelni bizonyos elvárásoknak a cél érdekében, hiszen ez egy versenyhelyzet, melyben nyereményért küzdenek. "Jellemző az egymásra licitálás, és ahogy az angol szállóige is mondja, szexszel mindent el lehet adni. Vélhetően Edina sem kukkolja az ismerőseit csókolózás vagy szexuális aktus közben, bent a villában mégis élvezettel teszi. Hogy ez mennyire valódi, és mennyire játszott dolog, nem lehet tudni. Minden valóságshow előtt nagy kérdés, hogy vajon mikor lesz az első, és kik fekszenek le egymással. Ha megtörténik, akkor jön a felháborodás, noha teljesen egészséges, amit csinálnak. Ha megnézzük ezeket a szex jeleneteket, akkor látjuk, hogy nem durvák, dominánsan nem csinálnak mást, mint amiket a hétköznapi emberek a hálószobában."

Gyakoriak az érintések, simogatások a játékosok közöttForrás: RTL Sajtóklub

Az aktust az teszi extrémmé, hogy kamerák kereszttüzében zajlik, így bárki megnézheti a tévében, hogy pontosan mi történt. "Azt tudni kell, hogy a játékosokat nem véletlenül így válogatják össze, általában extrovertáltabb típusok, hisz nem mindenki vállalná azt sem, hogy beköltözik hónapokra egy bekamerázott házba. A benti élet, az összezártság, a kiszolgáltatottság, a valahova tartozás és az érintés iránti igény is közrejátszanak a szexuális kapcsolatok kialakulásában. Hosszú időt töltenek együtt elzárva a külvilágtól, így saját kis életközösség jön létre, melynek hatására belső realitássá válnak a megélt dolgok. A szex közösséget, közös cinkosságot hoz létre, így kialakul a valakihez tartozás érzete, ami fontos az embernek" - fejtegette.

A szexuálpszichológus a Celeb vagyok, ments ki innen! táborában saját magán is megtapasztalta, hogy milyen gyorsan válik az ember belső realitásává az a szűk kör, amiben egy valóságshow-ban él. "Két hét is elég volt hozzá, hogy átérezzem, hiszen mi is el voltunk szakítva a külvilágtól, és egy teljesen más valóságban éltük a napjainkat. Megváltoznak az élmények, mások lesznek a benyomások, az emberi kapcsolatok iránti igények."

Mindenkiben ott az egészséges vágy, csak a kontroll másForrás: RTL Sajtóklub

Úgy véli, a férfiaknak nehezebb szexuális aktust létesíteni a villa falain belül, őket komolyabban zavarhatja a kamera jelenléte, hiszen ha nem teljesítenek jól, akkor a fél ország arról fog másnap beszélni. "A lányok levetkőznek és bebújnak a takaró alá, a fiúknak azonban stresszes a helyzet, mivel bizonyítani kell férfiasságukat. Ez komoly problémákat eredményezhet a szexualitásban, hiszen ha félnek a bizonyítás terhétől, feszültté válnak."

"Nehéz nem kívánni a szexet ennyi időn keresztül, nem egészséges az, ha egy fiatal felnőtt fél éven át nem érzi a szexuális vágyat. Ki lehet bírni ennyi időt aktus nélkül, itt a leküzdés a kérdéses, vagyis hogy kinek mekkora az önkontrollja. A kamera lelkesen mutatja a maszturbálást, a heves csókolózást, az érintéseket, ezeknek a vágy szülte dolgoknak a kontrollálása teljes mértékben egyénfüggő" - mondta.