Tizenhét év után távozik a Barátok közt producere

Kalamár Tamás
Vágólapra másolva!
Kalamár Tamás tizenhét évig vitte a napi sorozatot, helyébe kreatív producerként Rozgonyi Ádám lép.
Vágólapra másolva!

Kalamár Tamás, a Barátok közt kreatív producere tizenhét év és 7288 epizód után válik meg a napi sorozattól, és elköszön az UFA Magyarország gyártó cégtől. A szakember 1997 óta állt készítőként a produkció mögött, most Rozgonyi Ádám váltja, aki 1999 és 2006 között rendezőként már részt vett a Barátok közt alakításában, és számos más mű létrehozásában dolgozott szerzőként és rendezőként. Munkáját vezető íróként Josie Ward, line producerként pedig Radnai György segíti - utóbbi 1998 óta van a produkciónál, ezzel biztosítja a vezetői csapat munkájának folytonosságát.

Kalamár Tamás több mint hétezer epizódot vitt Forrás: baratok.hu

"Bár sokan tudták, bevallom, már egy éve ott akartam hagyni a sorozatot, de csak mostanra jöttek össze úgy a körülmények, hogy közös megegyezéssel sikeres legyen az átmenet. Tizenhét esztendő. 7288 epizód. Lezárult egy korszak. Búcsúzom a Barátok közt-től" - mondta Kalamár.

A sorozat sikerének titkát többek között abban látta, hogy sok kényes témával is mert foglalkozni. "Fontosnak tartottam, hogy olyan tabukról is beszéljünk, mint a cigányság, a melegek, vagy akár a mozgássérültek, a különböző betegségek - prosztatarák, mellrák - társadalmi elfogadtatása, amitől ez a sorozat igazán a mi életünkről szól" - fejtette ki.

Kalamár Tamással készült legutóbbi interjúnkat itt olvashatja.