Így még nem látta a Castle szereplőit

Castle
Vágólapra másolva!
Az itthon is sikerrel vetített Castle-ben karakteres nyomozócsapat segít megoldani a bűnügyeket, az őket alakító színészekről azonban nem feltétlenül tudunk sokat. Mit csináltak a krimisorozat előtt? Hogyan kezdték pályájukat? Nézze meg videóinkon!
Vágólapra másolva!

Nathan Fillion (Richard Castle)

A magyar tévénézők már a Castle előtt ismerhették, hiszen ő volt a Született feleségek-ben Katherine férje, Adam, a Firefly-ban pedig főszerepet játszott, a történet középpontjában álló űrhajó kapitányát alakította. Láthattuk a Buffy, a vámpírok rémé-ben is, első komolyabb tévés munkáját viszont a Két pasi meg egy csajszi című vígjátéksorozatban kapta, ahol a fiatal Ryan Reynoldsszal hülyült – sőt a két színész majdnem váltott egy csókot is, az alábbi válogatásban nagyjából 9.27-től. Fillionról pár éve külön portrét is közöltünk, ezt itt olvashatja.

Stana Katic (Kate Beckett)

Stana Katic sem ma kezdte a pályáját, 2004-től kezdve olyan sorozatok egy-két epizódjában láthattuk, mint a Kemény zsaruk, a JAG – Becsületbeli ügyek, a Vészhelyzet, a Hősök, a Miami helyszínelők vagy az Alias, amelyben, mint a lenti videón is látható, stewardesst alakított. A 24-ben már három részben játszott, első rendszeres sorozatszerepét azonban csak a Castle-ben kapta. Feltűnt A Quantum csendje című James Bond-filmben, legutóbb pedig a híres New York-i klubot bemutató CBGB-ben jelenítette meg a fura nevű énekesnőt, Genya Ravant.

Susan Sullivan (Martha Rogers)

A Castle anyját alakító Susan Sullivan 1964 óta látható filmekben és sorozatokban, első tévés munkájaként a Dark Shadows című misztikus szériában játszott el egy szellemet. A hetvenes évek második felében olyan szériákban vendégszerepelt, mint a Kojak vagy a Szerelemhajó, 1981-től pedig 1989-ig lekötötte magát a Falcon Crest-tel. Innen a karaktere halála miatt távozott (ez látható az alábbi videón), majd többet között a Dharma és Greg-ben kapott komolyabb szerepet – közvetlenül a Castle előtt a Kilenc túsz-ban játszott.

Molly C. Quinn (Alexis Castle)

Castle lánya, vagyis az 1993-as születésű Molly C. Quinn a Camp Winoaka című 2006-os családi filmben kapta az első szerepét, majd több rajzfilmsorozathoz, például a Winx Club-hoz és a Ben 10-hez is kölcsönözte a hangját. A Castle-ben első komolyabb tévés szerepét játszotta, de szerepelt a Családi üzelmek-ben és az Avalon gimi-ben is – ebből mutatunk egy jelenetet is, melyben nagyjából 0.52-nél robban be, elrontva a kialakult flörthelyzetet.

Jon Huertas (Javier Esposito)

Az itthon is adott sorozatok közül a Sabrina, a tiniboszorkány-ban kapott először komolyabb tévés munkát: tizenkét epizódban játszott egy Brad nevű fiút, elsőként abban az részben tűnt fel, amelyben Britney Spears is vendégszerepelt – a videón 5.36 körül bukkan fel először, ő vágja a rögbi labdát a másik sráchoz. A Castle előtt a Gyilkos megszállás-ban volt még rendszeres szerepe, de olyan szériák egy-egy epizódjában is feltűnt, mint a Nash Bridges – Trükkös hekus, a Helyszínelők, A szökés, az NCIS, vagy – első tévés szerepként – a Beverly Hills 90210.

Seamus Dever (Kevin Ryan)

A Katonafeleségek dr. Chris Ferlinghettijeként is ismerheti a magyar közönség, de egy-egy epizód erejéig többek között a Döglött akták-ban (a videón 0.37-től, a fekete-fehér bevágásban), a Bűbájos boszorkák-ban és a Szellemekkel suttogó-ban is láthattuk. Feltűnt mindhárom Helyszínelők-ben, első szerepét pedig a Pensacola – A név kötelez című sorozatban kapta 1999-ben.

Tamala Jones (Lanie Parish)

Pályája elején a Kaliforniába jöttem, majd a JAG – Becsületbeli ügyek szolgált neki egy-egy vendégszereppel, 1997-től pedig a Veronica’s Closet-ben játszott több epizódban. Három-három részben a Vészhelyzet-ben és A nevem Earl-ben is feltűnt – utóbbiban Joy féltestvérét, Liberty Washingtont alakította, aki az alábbi epizódban jelent meg először.