Vágólapra másolva!
Felpaprikázódott Keresztes Ildikó a Dal legutolsó előválogatója után. Az énekesnő 37 pontot és inkább lehúzó kritikákat kapott a műsor zsűrijétől és végül a közönségszavazatok sem neki kedveztek. Az Origónak elmondta, hogy minden erejével kiállt a dalért, a szerzőkért, szakmaiatlannak nevezte a végső döntést. 
Vágólapra másolva!

A Dal harmadik elődöntőjén indult Keresztes Ildikó a Hazám hazád című dalával, amely végül nem került be a zsűri és a közönség által továbbjuttatott legjobb hat dal közé. A szám megosztotta az ítészeket, de egy valamit ők sem vitattak: Keresztes karizmáját, amivel végigvitte a dalt.

Az énekesnővel az öltözőjében sikerült végül pár szót váltanunk, ahol kissé elkeseredve fogadott minket. Mint mondta, a történtek után nem a saját egóját kívánta fényezni, sokkal inkább Pálvölgyi Géza és Márkus József kemény munkáját, akik nem keveset dolgoztak azon, hogy úgy szóljon a versenydal, ahogy.

Forrás: Keresztes Ildikó

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok csalódott, mert bárki bármit mondhat, én hiszem, hogy ez egy nagyon értékes dal, egy olyan szöveggel, amit ha jobban meg kell magyarázni, akkor már nagyon nagy baj van. Én soha nem voltam azaz énekesnő aki felült volna az olcsó siker pályájára, ez látszik is a szakmai múltamon. Én elsősorban a szerzők miatt érzem igazságtalanságnak és talán nem sértek meg senkit, de szakmaiatlanságnak érzem a döntést" – háborgott.

Tinisztárok, popsztárok satöbbi

„Egy Presser Gábort nem lehet megkérdőjelezni, egy East együttest nem lehet megkérdőjelezni, egy Pálvölgyi Gézát nem lehet megkérdőjelezni, aki ezt a versenyt már megnyerte a Magányos csónak című dallal. Vannak bizonyos trendek a világban azt elfogadom, tinisztárok, popsztárok satöbbi, de egyet nem bírok elfogadni: az igazságtalanságot" – folytatta.

„Elég alázatos vagyok a szakmámmal kapcsolatában és hiszem, hogy az én, vagy az ő szakmaiságuk ezzel a döntéssel megkérdőjeleződne. Persze nehéz ebben a szituációban bármit is mondani, mert akkor azt mondanák a szkeptikusok, hogy biztos savanyú a szőlő" – jelezte.

Európa, trendek meg blabla

A beszélgetés során több pozitív visszajelzést is kapott Keresztes belföldről és külföldről egyaránt, akik méltatták, sőt szülőföldjén ottani barátait meg is ríkatta a mű. Mint elmondta, magára a versenyre idén nem is akart jelentkezni, mert a tavalyi mozgalmas éve után egy kis pihenésre vágyott volna így az év elején, de régi vágya volt már, hogy újra az East együttessel dolgozhasson, úgyhogy önmagát nem kímélve vágott bele a munkába.

Az ítészek kritikái közül Pierrot-val tudott leginkább egyetérteni, mert mint ahogy az énekesnő fogalmazott: "nagyon nehéz ebbe a három percbe egy ilyen lírai ívet belesűríteni. És most mondhatjuk, hogy Európa meg trendek meg blabla, de ha az ember meghallgatja ezt a számot rájön arra, hogy ez a mű nem függ semmitől és senkitől."

Más probléma is volt a műsorban, páran rossz kódszámot kaptak. Erről itt olvashat.