Hová tűnt Vujity Tvrtko?

Vujity Tvrtko
Vágólapra másolva!
Tizenhét év után köszönt el a képernyőtől, tavaly december 2-án közös megegyezéssel hagyta ott a TV2-t. Azóta főállású apaként telnek napjai, élvezi a családdal töltött időt, és nem vágyik vissza a képernyőre. Hívták más csatornák, de egyelőre mindenre nemet mond, szeretne pár hónapot pihenni. Vujity Tvrtko az Origónak elmondta, hogy előadásokat tart országszerte, illetve a határon túl is, és nem tartozik azokhoz a tévésekhez, akik nem tudnak belenyugodni abba, hogy lezárult egy korszak.
Vágólapra másolva!

Főállású apa lett újra

Mindig főállású apának tartotta magát, a Napló megszűnésével még több ideje jut a gyermekeire. "Épp az óvodába viszem a kisebbik fiamat, a másikat edzésre fuvarozom délután, lényegében taxi szolgálatot üzemeltetek a családban, amit nagyon élvezek. Négy gyermeket nevelünk a feleségemmel, a három fiúnkon kívül egy nagylány is a családunk része lett, sok a teendő. A napokban moziban voltunk, a gyerekek kedvencét, Spongyabob -ot néztük meg, és arra is rávettek, hogy festessem a figurát az arcomra. Jól esik velük lenni, szervezni a napjukat vagy épp csokitortát rendelni a születésnapjukra."

Élvezi a gyerekekkel töltött időt Forrás: Vujity Tvrtko

"Otthon van nálunk egy kívánságbödön, amit egy kör alakú akváriumból alakítottunk ki, abba teszi be mindenki a kívánságait az év elején. Időről időre húzunk egyet belőle, amit megvalósítunk, úgyhogy most épp két hetet kaptam, hogy szervezzek egy hőlégballonos kirándulást a velünk élő Gréti kérésére a családnak" - mesélte.

Pihenni szeretne pár hónapot

A kollégákat hiányolja leginkább, szoros barátságok alakultak ki a TV2-nél töltött idő alatt. "Nagyon összenőttünk, hiányzik a közös munka, ezt a részét nehéz megszokni. Hetekig nem jutott eszembe, tegnap előtt azonban bevillant, mikor a híradót néztem, hogy érdemes lenne a koszovói témát feldolgozni riport formájában, de rájöttem, hogy nincs hova. Voltak különféle beszélgetések a jövőről magyar csatornákkal, de mindenre nemet mondtam, egyelőre szeretnék néhány hónapot pihenni és nem tervezem, hogy a közeljövőben Magyarországon fogok műsort gyártani."

Szerepelt a horvát tévében Forrás: Vujity Tvrtko

"Sok horvát tévét nézek, ezért különösen örültem egy horvát kereskedelmi csatorna megkeresésének. El is vállaltam egy közös munkát, már lement az együtt készített adás a tévében. Segítettem nekik, fordítottam, interjúkat, forgatási helyszíneket szerveztem, de a riportot nem én csináltam, csak közreműködője voltam. Olyasmi műsor, mint a Napló, ezért különösen élveztem. Mindig civil embernek tartottam magam, és ez ezután is így lesz, elsősorban férj és apa vagyok."

Előadásokkal járja a városokat

A csatornától való elválást követően számtalan felkérést kapott, rengeteg előadást fog tartani a következő hónapokban. "Megható és egyben megrázó volt számomra, hogy mennyi meghívást kaptam. A forgatások miatt korábban nem volt lehetőségem rá, hogy mindenhova eljussak, most azonban májusig több mint ötvenszer állok színpadra. Tatabányán például egy hónappal az előadás előtt elfogytak a jegyek, másutt egy külön terembe kellett megoldani a kihangosítást, mert egyszerűen nem fértek be az érdeklődők a terembe."

Több mint ötvenszer áll közönség elé májusig Forrás: Vujity Tvrtko

"Több százan jönnek el és hallgatnak meg egy ilyen esemény alkalmával, ennek nagyon örülök. Nem vagyok olyan tévés, aki nem nyugszik bele abba, hogy egy korszak lezárult, nem küszködök miatta. Tatár Csilla hívott el A Dal második középdöntőjére, és mikor megérkeztem a helyszínre, az újságírók rögtön arról faggattak, hogy mit fogok csinálni az MTVA-nál, milyen műsort bízott rám a csatorna. Holott én csak a családdal mentem élvezni az előadásokat és tapsolni, mint a többi néző. Egyelőre nem tervezem a visszatérést, jól érzem magam ebben a helyzetben."