A TV2-n felkészül Éden Naomi és Melanie

Nyílik az Éden Hotel
Vágólapra másolva!
A csatorna bemutatta stratégiai játékát, annak tíz játékosát. Rajt február 23-án.
Vágólapra másolva!

Az Éden Hotelt itthon a Viasat3 nézői ismerhetik, két évad ment le belőle: főképp azért szerették a nézők, mert sokkal nagyobb szerkesztői szabadságot adott a készítőknek, mint a Való Világ vagy a Big Brother, ennél fogva naponta lehetett jelentősebb fordulatra, királydrámára, aljas cselszövésre és nagy megborulásra számítani. Hiába érezte magát egy páros biztonságban, volt, hogy beköltözött egy ismeretlen ifjú egy napra, egyetlen misszióval – neki kellett megjelölnie pár óra múlva, ki pakol össze a bőröndjébe a meleg karibi nap alatt, ki utazik haza a magyar télbe, búcsúzván a milliós álmoktól.

Ő is a kezdőcsapat tagja Fotó: Polyak Attila - Origo

Ez nem is valóságshow, mert a valósághoz sok köze nincs: ez egy kőkemény stratégiai játék. Korábban 25 millió volt a fődíj, most 20, de a vége ugyanaz. Ha egy páros kitart végig, és nem inog meg, együtt viszik el a fődíjat, de lehet, hogy épp hoppon marad valaki, és csúnyán pofára esik – hiába taktikázott kőkeményen tizennégy héten át.

Lesz szex, sírás, balhé Fotó: Polyak Attila - Origo

Ezt a formátumot vette meg tehát a TV2, és nem is keveset kockáztat vele, mivel egy vagon pénzbe, sok százmillióba kerül. Több tucatnyi játékost kellett kiutaztatni Costa Ricába, jelentős méretű stáb dolgozott rajta, a helyszín kialakítása sem volt ingyen, és így tovább. Mivel a műsort már felvették, le is kell adni végig. Ha nem jön be a nézettség, akkor is, ennek mennie kell hetven adáson keresztül.

Két kérdés maradt

A formátum tehát ismert, és a 3-4 százalékos Viasat3-at jobb estéken az adás ideje alatt felhozta 8-10 százalékos közönségarányra. Innen két kérdés maradt: mit szólnak majd a TV2 valamivel idősebb nézői Éden Melanie és Éden Naomi szertelen, bikinis bulizásaihoz, a kockahasú legények intrikáihoz, rumszagú tivornyáihoz? Mert a 8-10 százalék a Viasatnak öröm volt, a többhöz szokott TV2-nek ennek duplája kellene, úgy, hogy alapból kicsit idősebb a törzsközönsége.

Itt a kezdőcsapat Fotó: Polyak Attila - Origo

A másik kérdés, hogy a Horváth Évát váltó, jelentős burn out-mutatóval bíró Berki Krisztiánt mennyire fogadja el a tévéző, nem unta-e meg az Édes Élet több száz epizódjában, nem irritálja-e annyira, hogy inkább esélyt sem ad egy amúgy fordulatos, cselszövésekkel teli műsornak. A TV2 szerint a kedves, megértő, finom női figura helyett egy kemény, erős férfikarakter kellett a mostani társaság mellé, egy olyan ember, akitől tartanak is egy kicsit a mai fiatalok. Berkitől nagyjából minden tévés szavazáson kiborulnak a voksolók, úgyhogy ő itt a nagy kockázati tényező.

Szerette a korábbiakat?

Szavazzon!

Nézte a korábbi Éden Hotel-szériákat?