Pár hamis hanggal, de ragyogó nézettséggel zárt a Rising Star

2015.02.16. 11:37

A tévézők közel harmada figyelte a TV2-n búcsúzó show-t, a Rising Star így meg is nyerte a hetet, 1 millió 539 ezer nézővel.

Forrás: Origo

Az elmúlt hét vasárnapján elbúcsúzott a Rising Star, a TV2 tehetségkutatója, amelyet a kissé kifulladt Megasztár és a szerény nézettséget szállító Voice helyett hozott be a csatorna. Az Ördög Nóra és Majka vezette show különösen a vége felé szállított jó számokat, a múlt hetet is megnyerte, így elképzelhető, hogy idén ősszel-télen új évad jön belőle.

Második a Barátok közt lett, így Vili bácsi helye is megérdemelt a médialiftben, A Dal újabb adása viszont 600 ezer alá csúszott, csak 17. a heti listán, így Tóth Vera lefelé megy - ő kiesett a versenyből, és még balhé is volt körülötte.

Forrás: Nielsen

Ami a csatornákat illeti, a TV2 egy százalékponttal verte legfőbb konkurensét a teljes lakosságban, amely azonban ettől nem omlott össze, mert a 18-49-es korosztályban méri magát: ott viszont épp az RTL Klub nyert. Teljes lakosságban M1, Cool, Film+ a további sorrend a két nagy után, az ötven év alatti felnőtt nézőknél azonban a Comedy Central és a Viasat3 is megelőzte a közmédia egyes csatornáját.

Forrás: Nielsen
Forrás: Nielsen

A szombati görbén azt látszik, hogy A Dal nem tudott nyerni teljes lakosságban sem. Talán jobb lenne 3-4 elődöntőt és egy finálét rendezni, mert a kettő közé beiktatott két - középdöntőnek hívott - adás sok újat már nem hoz.

Nézze meg nagyban!Forrás: Nielsen

Vasárnap a TV2 uralta az esét, mint az alábbi diagramon is látható. A Rising Star alatt nem volt ellenfél, de vége a show-nak, a TV2 eztán filmekkel próbálkozik ebben a műsorsávban.

Nézze meg nagyban!Forrás: Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.