Kétszáz transznemű kellett a sorozatba

Glee transznemű kórus
Vágólapra másolva!
Kétszáz transznemű állt össze egy nem mindennapi kórussá a Glee - Sztárok leszünk egyik epizódja kedvéért. Csak akkor olvasson tovább, ha nem zavarja, hogy előre kiderül egy-két részlet.  
Vágólapra másolva!

A Glee hatodik, egyben utolsó évadjában Shannon Beiste edző átoperáltatta magát, a február 13-i epizódban már Sheldonként jelent meg, amit nemcsak a környezetének, de saját magának is fel kellett dolgoznia. Ebben segített neki a hasonló cipőben járó diák, Unique, aki egy kétszáz transzneműből álló kórusba is bevonta az edzőt, hogy közösen énekeljék el a Hajlakk egyik dalát - utalva arra, hogy az eredeti filmben Divine férfi és női szerepet is játszott.

A kórus egy része, középen, csíkos nyakkendőben az edző Forrás: FOX

A kórus létrehozásában a Glee alkotóinak sokat segített a Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) nevű szervezet, amely a homoszexualitás megfelelő ábrázolását figyeli a médiában. A sorozat producere, Dante di Loreto az alábbi videón elmondta, az énekesek többek között Birminghamből, Denverből és Atlantából gyűltek össze, kirajzolva "Amerika igazi arcát" - ami szerinte a transzneműek társadalmi elfogadottságát is elősegítheti.