A TV2 fizetős, a TV2 Classic ingyenes lesz

2015.03.20. 14:18

Az új tartalom- és kreatív igazgató, Shadia Nugud szerint van élet ötven fölött is.

Mint korábban megírtuk, a sok levédett névből elsőre a TV2 Classic-ot használja fel a médiavállalat, még idén indít egy idősebbeknek szóló csatornát. Ennek tartalmáról egyelőre keveset tudni, de vélhetően filmek, régi sorozatok lesznek rajta. Új műsor is elképzelhető, amely kifejezetten az ötven fölöttieket célozza, illetve sok minden a TV2 saját archívumából. Régi MTV-s tartalmak nem lesznek, semmiképp nem akarnak még egy M3-at.

„Dolgozunk a csatornaportfoliónk újrapozícionálásán, ez jelenleg tartalom- és kreatív igazgatónk, Shadia Nugud legfőbb feladata. A stratégia megvalósításának egyik alappillére a portfolió bővítése. A TV2 erős és kiterjedt, rendkívül lojális nézői bázissal rendelkezik, ezen belül azonban az egyes korosztályokat eltérő tartalomfogyasztási szokások és igények jellemzik. Az elsődleges fókusz továbbra is a kereskedelmi szempontból jelentős 18-59-es célcsoport szórakoztatása, de úgy, hogy a SuperTV2 a fiatalabb, a TV2 a középkorú, míg az új csatorna, a TV2 Classic az ötven fölötti korosztály igényeinek kiszolgálását helyezi előtérbe. A SuperTV2 mellett a TV2 is fizetős csatornává válik, míg a TV2 Classic ingyenesen lesz elérhető" – tudta meg az Origo a TV2-től.

Shadia NugudForrás: TV2

Utóbbi mondat a legérdekesebb, hiszen ezek szerint a TV2 Classic csak a piacról, reklámokból akarja majd eltartani magát, nem az előfizetőkből. A TV2 viszont – a jelek szerint – jogszabály-változásra számít, arra, hogy a kormány engedélyezze, hogy terjesztési díjat szedhessen a két nagy kereskedelmi csatorna.

Ha ez nem következik be, a TV2 fontolóra veszi, hogy külföldi médiahatóság alá vonuljon, és onnantól már ugyanúgy kérhet pénzt kábelszolgáltatókról az anyacsatorna műsorért, annak terjesztéséért, ahogy azt teszi a Viasat vagy sok más kisebb, kereskedelmi tévé.