Az 51. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében Silver Plaque díjat kapott az On The Spot amazóniai filmje. Cseke Eszter és S. Takács András a tavalyi futball-világbajnokság idején forgatott a Brazíliában élő törzzsel az esőerdőben, amelynek rövidesen el kell hagynia lakóhelyét az épülő Belo Monte gát miatt.

Két éve Chicagóban ugyanezt a díjat kapta az amerikai PBS történelmi dokumentumfilm sorozata, a harmincszoros Emmy-díjas American Experience amishokról szóló adása. Tavaly ugyanilyen elismerésben részesült a BBC-n vetített történelmi dokumentumfilm, a Hidden Stories: WWI's Hidden Photographs, illetve a német közszolgálati WDR és az ARTE koprodukciója, a Mit Vollgas gen Westen is.

A Xingu-folyó mentén élő xikrin törzs viszontagságairól szóló műsor nemcsak Magyarországon volt látható, az On The Spot rövidfilmet készített az Al Jazeera America megrendelésére is, ezt a csatorna websorozata, az AJ+ jutatta el az amerikai közönséghez.

On The SpotForrás: on the spot

A magyar nézők legutóbb éppen a frissen díjazott amazóniai filmet láthatták Cseke Esztertől és S. Takács Andrástól a tévében a vb-döntő másnapján. Az alkotók legközelebb az idén ősszel jelentkeznek új szériával a Duna TV-n, ez lesz a sorozat hetedik évada.