Új vezető az MTVA-nál Szujó Zoltán helyett

2015.04.25. 14:30

2015. május 1-jétől Vobeczky Zoltán az MTVA sportfőszerkesztőségének vezetője.

2015. május 1-jétől Szujó Zoltánt Vobeczky Zoltán váltja az MTVA sportfőszerkesztőségének élén. Szujó Zoltán a jövőben is meghatározó személye, kommentátora és műsorvezetője lesz a Forma–1-es közvetítéseknek, illetve – ahogy főszerkesztői kinevezése előtt is – a motorsporttal foglalkozó műsorok kreatív producereként fog tevékenykedni. Az MTVA mind az M4 sportcsatornán, mind más, új területeken továbbra is számít Szujó Zoltánra – közölte a közmédia.

A május elsejétől kinevezett Vobeczky Zoltán folytatni kívánja elődje, Szujó Zoltán elkezdett munkáját. Az új főszerkesztő 2010-ben érkezett az MTVA-hoz, ezt megelőzően 11 évet dolgozott a Danubius Rádió sportosztályán riporterként, szerkesztőként, sporthírolvasóként. A média világa mellett kereskedelmi és kommunikációs területen is szerzett tapasztalatokat. Vobeczky több nagy eseményen dolgozott (londoni olimpia, labdarúgó-vb és Eb, kézilabda-Európa-bajnokság, Nemzeti Vágta), és a motorsportok területén a WTCC mellett a Forma–1 felelős szerkesztőjeként tevékenykedett.

Szujó Zoltán 2014 októberében került az MTVA sportfőszerkesztőségének élére. 2002 és 2012 között helyszíni riporterként dolgozott a Forma–1-es közvetítéseken. Kommentátorként és szerkesztő-riporterként szerepelt az RTL Klub csatorna sportműsoraiban, híradójában és reggeli műsorában. 2012 januárjától az MTVA műsorvezetője, riportere. Ugyanebben az évben a londoni nyári olimpiáról kommentátorként tudósította a magyar nézőket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK