Meghalt Jayne Meadows színésznő

Early TV Memories First-Class Commemorative Stamp Dedication Ceremony VERTICAL GettyImageRank2
NORTH HOLLYWOOD, CA - AUGUST 11: Actress Jayne Meadows Allen attends the Early TV Memories First-Class stamp dedication ceremony held at the Academy of Television Arts and Sciences on August 11, 2009 in North Hollywood, California. Alberto E. Rodriguez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
95 éves korában elhunyt Jayne Meadows tévés színésznő, akit pályafutása során háromszor jelöltek Emmy-díjra.
Vágólapra másolva!

Április 26-án kaliforniai otthonában hunyt el Jayne Meadows, akit a magyar nézők leginkább a Szerelemhajó című sorozatban láthattak, ott öt különböző karaktert is megjelenített az évek során. Az Egy kórház magánéleté-ben is vitt egy kisebb szerepet, egy-két epizód erejéig pedig olyan szériákban is megjelent, mint a Trapper John, M.D., a Gyilkos sorok, a Gyilkos utcák vagy a Halálbiztos diagnózis.

Jayne Meadows 2009-ben Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Első szerepét egyébként az 1946-os Ellenáramlat-ban kapta, ahol többek között Katherine Hepburnnel és Robert Mitchummal játszhatott együtt. Pályafutása során háromszor jelölték Emmy-díjra, a Meeting of Minds-ban, a St. Elsewhere-ben, illetve a High Society-ben nyújtott alakításáért. Második férje Steve Allen, a The Tonight Show első házigazdája volt, több sorozatban is játszottak együtt.