Hadas Krisztát zavarták a tökéletes médiaanyák, úgyhogy lépett

Jön a baba Hadas kriszta címlapra
Vágólapra másolva!
Május 3-án folytatódik Hadas Kriszta műsora, a Jön a baba a LifeNetworkön. A babavárást és a szülést bemutató dokureality főszereplői az utolsó hónapokban járó nők, akik beengedik a stábot a szülőszobába, velük izgulják végig a vajúdást, a szülést – majd a kórházból hazatérve is vendégül látják őket. A második évadban többek közt lombikbabát, ikerfiúkat, kameruni-magyar kislányt és egy zenészcsalád első gyermekét is megismerhetik a nézők.
Vágólapra másolva!

A Jön a baba ötlete onnan eredt, hogy a műsorvezető-riporter Hadas Krisztát zavarta az a habos-babos fíling, ami a várandósság és a kisgyerek érkezése köré épült. "Arra gondoltam, hogy nem ez a valóság, nem csak így élik meg ezt a nők, nem mindenki tökéletes".

Megmutatja, milyenek a hétköznapi nők

"Zavartak a médiaanyukák, akik mindig üdék és szépek, otthon vacsorával várják a párjukat, a lakásuk is csillog-villog, és műkörmöshöz is van idejük eljárni, a torna meg az angoltanfolyam mellett még emeletes tortákat is sütnek. Ja, és sosem fáradtak, nem hisztisek. Nyilván vannak ilyen nők is, de nem ez az általános."

Nagyobb méretért kattintson a képre! Fotó: Nánási Pál

"Ezért írtam meg az Egy tökéletlen anya naplója című könyvem, rámutatva arra, hogy nem olyan rózsaszín ez a világ, és nincs azokkal az anyukákkal gond, akik feje fölött néha összecsapnak a hullámok. Ezek a karcolatok ihlették a műsort, valamint több külföldi példa is volt a szemünk előtt" - mesélte az Origónak.

Újabb tíz kismamát ismerhetnek meg a nézők Forrás: LifeNetwork

Kéky Kirával, a műsor felelős szerkesztőjével és a szülések operatőrével közösen válogatták ki a szereplőket, szimpátia alapján állt össze a tízfős kismamacsapat az első évadban és ezúttal is. "Figyeltünk rá, hogy minél színesebb legyen a társaság, és ezáltal a műsor. Nagyon helyes, őszinte várandós nők jelentkeztek, a bátrabbak videót is küldtek magukról, és elmesélték, hol és hogyan élnek. Nem volt hagyományos casting, nem szeretem az ilyet. A megérzéseinkre, az anyák által nekünk írt levelekre, a telefonos beszélgetéseinkre hagyatkoztunk. Úgy érzem, nagyon »igazi« nőket, családokat mutatunk meg."

Tíz új kismama mutatkozik be a műsorban

Az új évad szereplői is hétköznapi nők, akiknek megvannak a saját problémáik, kételyeik és aggodalmaik a szüléssel és a gyerekneveléssel kapcsolatban.

A Jön a baba második évadában megismerhetik a nézők a 25 éves orvostanhallgató Rékát, aki már ilyen fiatalon lombikkal vállalt babát, miután elveszítettek egy spontán megfogant magzatot. Egy másik baba a család harmadikjaként fogant meg, édesapja azonban Ausztriában dolgozik, ezért kétséges, hogy ott tud-e lenni a születésnél. Megismerhetjük Bernadette történetét, aki rákos édesanyját ápolta és veszítette el, miközben már a harmadik gyermekét várta. A kamerák előtt hozza világra első gyermekét Erika, a mellrákon túlesett anya, aki egy Magyarországon tanuló kameruni fiatalember mellett találta meg a boldogságot. Zenészcsalád első gyerekének születésénél is jelen volt a stáb: Zsuzsáék már a babát várva a Jön a baba kamerája előtt házasodtak össze.

Az első évadban tizenegy baba született Forrás: LifeNetwork

Újabb érdekes történetek jönnek

A második évadban tűnik fel Éva, akinek várandóssága sajnos családi viszályban telik. Első gyermeke előző házasságából fogant. Mióta új kapcsolata van, a szülei nem állnak szóba vele, pedig Éva már a második gyermekét várja az élettársától, Lajostól. A kismama nagyon pici és vékony, kérdéses, hogy természetes úton meg tudja-e szülni a babáját. Minden családalapításon tépelődőnek válasz Adrienn története: a fiatal nő kamaszkora óta Crohn-beteg, sztómazsákkal él, férjével mégis egészen nyugodtak a babavárás közben - ebben talán a tai-chi és a keleti-ázsiai mentalitás is segít nekik.

Szegeden bepillantást nyerhetünk egy gyermekorvos életébe, aki második gyermekét várja, de közben naponta edz, és orvosként szemmel tartja kisbabáját, aki farfekvéses - és ez komoly gondot okozhat neki. Klaudiának kamaszlánya mellé most ismét kislánya lesz, de sajnos a baba édesapjával már nincsenek együtt. Az egyedülálló anya szorongva néz a jövőbe. Az évad utolsó szereplői, Katáék szerettek volna babát, de ikrekre nem számítottak. Ráadásul a terhesség miatt állandóan kórházba kényszerül az egyébként épp lakásfelújításban lévő kismama.

Ezúttal is együtt izgul majd a szülőszobában a családdal Forrás: LifeNetwork

Nem csak várandós anyukáknak szól

A LifeNetwork műsorában nincsenek beállított jelenetek, és nem színészek, hanem valós emberek, valós helyzetek kapnak helyet. "Életszerűen, de az ízlés határain belül mutatjuk be a történteket, és bár a szülésnél is bent van végig a kamera, nem mutatnak véres jeleneteket és intim testrészeket. A Jön a baba igyekszik megmutatni a várandós nőknek és családtagjaiknak, hogy mások is hasonló gondolatokkal és problémákkal küszködnek a szüléshez közeledve, mint ők, és természetesen a hatalmas boldogságban is osztoznak. Mindenki különleges, mindenki más, de az érzelmeinkben hasonlóak vagyunk" - részletezte.

A második évad indulása előtt meg lehet ismerkedni a kismamákkal, a Jön a baba blogja itt található.