Hová tűnt Szabó Erika?

szabó erika, ez melyik filmből van
Vágólapra másolva!
Hat évig alakította Tildát a Barátok közt-ben, majd szerepet kapott az Üvegtigris 3-ban, de egy ideje eltűnt a nyilvánosság elől. 2010-ben úgy döntött, hogy visszaül az iskolapadba, és tíz éve dédelgetett álmát valóra váltja: elvégzi a Színművészeti Egyetemet. Kislányként mindenféle foglalkozás megfordult a fejében, még orvos is akart lenni, de örül neki, hogy kitartott a színészi pálya mellett. Megkerestük Szabó Erikát, aki most fog végezni az egyetemen, és úgy érzi, a képzés jó értelemben mosta át az agyát.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub sorozata ismertté tette, ő azonban mégis úgy döntött 25 évesen, hogy felvételizik az egyetemre. Noha közben is több felkérést kapott, a feszített tempó és a szigorú szabályok miatt nem vállalta őket. "Ebben az évben végzek, szakdolgozatot írtam, és hamarosan jön a védés. Az első négy év sok tanulással telt, és bár jöttek felkérések, az osztályfőnökünk, Marton tanár úr kérte, hogy ne menjünk a tanulmányok alatt játszani máshova. A Barátok közt előtt négy évig készültem a felvételire, aztán elmentem a castingra, és megkaptam a szerepet, így elhalasztottam a felvételit" - mondta az Origónak.

A szerepre mond igent vagy nemet

A forgatásokat nagyon kedveli, de színházi szerepben is el tudja képzelni magát. "Ha van lehetőség, akkor szívesen visszatérnék a képernyőre és a mozivászonra, nem gondolom, hogy ezek az alkotások gyengébb minőségűek lennének, mint egy színdarab. A szerepre mondok igent vagy nemet, ha az kihívást jelent számomra, és olyanokkal dolgozhatok, akik inspirálnak, akkor elfogadom."

Nem tartja gyengébb minőségűnek a tévésorozatokat Fotó: Nagy Viktor Oszkár

"Hasznos volt számomra az egyetem, mert amellett, hogy szakmai tudást szereztem, jó értelemben átmosta az agyam. Az ötödik év végéhez érve látom, hogy sok kérdés kavarog a fejemben, és tudom azt is, hogy még van hova fejlődni. Sokféle emberrel találkoztam, több területen kipróbáltuk magunkat, rengeteg impulzus ért. Nagyon szerettem, de most már kicsit várom is, hogy vége legyen, és élesben dolgozhassak. Nem szerződtem le a következő évadra, szabadúszó leszek, de izgalmas szerepeket kínáltak fel. A következő hetekben fog felkerülni a pont az i-re, egyelőre nem tudok semmi konkrétat mondani."

Tíz év készülés után jutott el a felvételire

Az Üvegtigris forgatási ideje alatt sok újság kereste, ma már kevesebbet írnak róla.

"Megtapasztaltam az ismertség előnyeit és hátrányait is, egy időben sok cikk jelent meg rólam, de az utóbbi időben már nem nyilatkoztam annyit.

Kitartott gyerekkori álma mellett Fotó: Nagy Viktor Oszkár

"Meg szokták kérdezni, hogy megbántam-e anno a sorozatszerepet, hisz elment hat év az életemből, de én nem szoktam azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha másként alakultak volna a dolgok. Ha nem játszom a Barátok köztben hat évig, akkor nem ebbe az osztályba, nem ezekkel az osztálytársakkal lennék most, más szerepek találtak volna meg, teljesen máshogy alakult volna az életem, de ezek csak találgatások."

"Mindenféle hivatás volt a fejemben gyerekként, még orvos is szerettem volna lenni, de aztán 14 évesen eldöntöttem, hogy színésznő leszek, és tudatosan is készültem erre. Óriási élmény volt tíz év készülés után belépni a felvételire, most pedig különös érzéssel tölt el, hogy ennek vége, és új dolgok kezdődnek az életemben" - mesélte.

Szabó Erika néhány éve megmutatta színészi tehetségét az Origón, a videót itt találja, korábban pedig a tökéletes testét mutatta meg, azokat a fotókat itt tudja megnézni.