Tíz dolog, amit nem tudott a Heti Hetesről

Gálvölgyi, Heti hetes
Vágólapra másolva!
Mennyi idő alatt állt össze az alapcsapat, hol zajlott a casting? Miben különbözik a formátum a Németországban futó Hét nap, hét fej című műsortól? Mely adások voltak a legkülönlegesebbek, és hány szereplő fordult meg eddig a stúdióban? Többek közt ezekre a kérdésekre válaszolt az Origónak Ónodi György, a műsor főszerkesztője.
Vágólapra másolva!

1. Egy teljes nyáron át, három-négy hónapon keresztül keresték azokat a szereplőket, akikkel elindult a műsor 1999 szeptemberében. "A casting a Fészek Klubban volt, sok vacsorát és ebédet fogyasztottunk el együtt, mire sikerült összeállni a csapatnak" – mesélte az Origónak Ónodi.

2. Az alapcsapatnak Bajor Imre, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Farkasházy Tivadar, Verebes István és Havas Henrik tekinthető.

Többször alakult át a csapat az elmúlt években Forrás: RTL Sajtóklub

3. A Németországban futó Hét nap, hét fej című műsorhoz csak látszólag hasonlít a magyar Heti Hetes. "Egyrészt ott nem színészek, hanem újságírók ülnek a székekben, akik kevésbé tudnak spontán reagálni helyzetekre, poénokra. Sok esetben előre megírt szövegek hangoznak el, nálunk jobban működnek a gyors reakciók, az egymásra reflektálás."

4. Ónodi György két emlékezetes adást emel ki, de ezeken kívül is számos olyat tudna említeni, ami valamiért különleges számít.

"A Cicciolina-adás igazi kuriózum volt, hisz semmi keresnivalója nem volt egy expornós, magát politikusnak tituláló hölgynek a műsorban. A nőnapi adásunk azért volt óriási 2000-ben, mert csak nők ültek be a székekbe, ők beszélgettek egymással. 610 adáson vagyunk túl, lehetetlen lenne ennyiből néhányat kiemelni."

Hernádi Judit is ott volt az alapcsapat tagjai közt Forrás: RTL Sajtóklub

5. Volt olyan adása a műsornak, amiben Jáksó László csak telefonon keresztül jelentkezett be, mert egy baleset miatt épp kórházban kellett feküdnie a felvétel idején.

Egy alkalommal telefonról jelentkezett be a műsorba Forrás: RTL Sajtóklub

6. A műsorban kilenc Kossuth-díjas fordult meg a közel tizenhat év alatt, Básti Juli, Bodrogi Gyula, Bródy János, Haumann Péter, Gálvölgyi János, Gregor József, Kern András, Kulka János és Pécsi Ildikó.

7. Ha valaki az első adásban nem teljesít túl jól, akkor is kap második esélyt, ebbe a műfajba bele kell tanulni. "A legújabb tagunk Varnus Xavér, aki maga sem bízott abban eleinte, hogy jól tudja csinálni, ezzel ellentétben máris olyan, mintha évek óta a Heti Hetes-ben ülne.Többször volt olyan vendége a műsornak, aki nem bízott magában, aztán mégis kiváló volt."

Arra még nem volt példa a főszerkesztő emlékei szerint, hogy ellenszenv miatt nem akartak egy asztalhoz ülni a meghívottak, visszautasítást azonban másra hivatkozva kapott már.

Több Kossuth-díjas szerepelt már Forrás: RTL Sajtóklub

8. A Heti Hetes-nek 2014 szeptemberében volt egy különkiadása, ebben a csapat alaptagjára, Bajor Imrére emlékeztek. Több év után visszatért az adásba Hernádi Judit, Havas Henrik és Hajós András. Az adásból elhagyták a főcímet, és Bajor legemlékezetesebb megnyilvánulásaiból válogattak. A színész egykori helyét üresen hagyták, és a mögötte található díszletelemre felkerült az ő arcképe is.

Bajor Imre arcképe is felkerült a falra Forrás: RTL Klub

9. Eddig 104 szereplője volt a műsornak, feltűnt többek közt Balázsy Panna, Batiz András, Bodrogi Gyula, Csapó Gábor, Falusi Mariann, Fábry Sándor, Friderikusz Sándor, Gundel Takács Gábor, Heilig Gábor, Hofi Géza, Kamarás Iván, Koltai Róbert, Koós János, Liptai Claudia, Majka, Nádas György, Oláh Ibolya, Soma, Szulák Andrea, Vadon János és Vágó István.

10. Ónodi szerint nem tud kifáradni a formátum, a nézőket mindig érdekelni fogja, hogy milyen véleménnyel vannak a magyar hírességek az aktuális hírekről.

A Heti Hetesben mindig újak a témák és az arcok Forrás: RTL II

"Nem lesz végtelen valószínűleg, de képtelenség megjósolni, hogy meddig lesz képernyőn. Amikor lement a tévében az első adás, csak annyit szerettem volna, hogy még ötöt fel tudjunk venni. Nem volt rossz a nézettsége az elsőnek, a második viszont már iszonyatosan, kimagaslóan jól ment. Az RTL Klub zászlóshajójának számított éveken át a műsor, és amíg érdeklik az embereket a politikai és társadalmi aktualitások, addig van helye a Heti Hetes-nek a tévében."