Az Aranyélet egy krimibe oltott családi dráma, melynek középpontjában egy kívülről idillinek tűnő család áll, akikről kiderül. A színészeket és alkotókat egy sajtótájékoztató keretében mutatta be az HBO.

Idén ősszel egy új magyar sorozatot láthatnak a nézők Aranyélet címmel. A krimibe hajló családi drámában egy olyan család játssza a főszerepet, ahol minden a látszatról szól: a Thuróczy Szabolcs által megformált apa, Miklósi Attila bűncselekményekből tartja el a családot, de egyre többször érzi, hogy tisztességes útra kellene térni, és megpróbál kitörni a hazugság és csalás világából. A feleség, Janka, akit Ónodi Eszter alakít, a társadalmi ranglétrán szeretne feljebb jutni, hogy látszat-életük még tökéletesebbnek tűnjön, a kamaszkorú gyerekek, Mira (Döbrösi Laura) és Márk (Olasz Renátó) pedig kezdik sejteni, hogy milyen éles ellentétben áll egymással az, amit a szüleik mondanak nekik a tisztességről és a jó erkölcsről, és amit valójában tesznek. 

A sorozat szereplőiForrás: HBO

Az Aranyélet rendezői a számos sikeres játékfilmet jegyző Dyga Zsombor (Couch Surf, Köntörfalak) és a TV filmek és sorozatokban is otthonosan mozgó Mátyássy Áron (Víkend, Utolsó idők), a további főbb szerepekben pedig olyan kiváló színészek láthatók, mint Anger Zsolt, Lengyel Tamás, Mészáros Béla, Vándor Éva, Lukács Sándor. Az Aranyélet forgatókönyvét Krigler Gábor, az HBO forgatókönyvfejlesztési producerének vezetésével Tasnádi István, a Terápia vezető forgatókönyvírója, Zomborácz Virág, az Utóélet rendezője, valamint Bárány Márton írta.

A Terápia folytatása előtt jön az AranyéletForrás: HBO

A magyar HBO 2011 óta gyárt sorozatokat: először a Társas játék című könnyed romantikus-vígjátékkal, majd a Terápia című mélylélektani drámával robbant be a köztudatba, melyben olyan színészek játszották a főszerepeket, mint Mácsai Pál, Csákányi Eszter, Simon Kornél, Martinovics Dorina, de a mellékszerepekben sem kisebb nevek tűntek fel, mint Udvaros Dorottya, Für Anikó vagy Szabó-Kimmel Tamás. Az első évados sikereket követően mindkét sorozatból elkészült a második is.

Az Aranyélet forgatása májustól augusztusig tart, a 8 részes, epizódoként 50 perces sorozatot november 8-tól láthatják a nézők az HBO-n.